Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türk jetleri aynı anda PKK ve IŞİD'i vurdu
Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları aynı anda hem Irak'ta hem Suriye'de saldırı düzenledi. Irak'ta PKK'ya Suriye'de IŞİD'e saldırı düzenleyen jetler daha sonra üslerine geri döndü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-07-2015 09:55 - 668 Okunma
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD ile Irak’ın kuzeyindeki PKK'ya ait hedeflerin etkili olarak vurulduğunu bildirdi.
 
Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''İcra edilen hava harekâtında Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur.Ayrıca, icra edilen hava harekâtı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır'' denildi. 
 
Açıklamada, 23 Temmuz'da gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısında alınan kararlar çerçevesinde yürütülen operasyonlarda gelinen durum ve bundan sonraki sürecin bugün saat 02.20'de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında tekrarlanan Güvenlik Toplantısı'nda ele alındığı hatırlatıldı.
 
KÖŞK'TE GÜVENLİK TOPLANTISI
Başbakan Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkü'nden takip etti. Köşk'te yaklaşık 1 saat 10 dakika süren Özel Güvenlik Toplantısı'nda terör örgütleri IŞİD ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon değerlendirildi.
 
 
"İLAVE TEDBİRLER"
Toplantıda, operasyonları yürütmekte olan birimlerin Başbakan Davutoğlu'na gelinen aşama ve sürecin bundan sonraki safahatına ilişkin brifing verdiği kaydedilen açıklamada, "Terörle mücadelede alınacak ilave tedbirler kararlaştırılmış, ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir" ifadesi kullanıldı. 
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden IŞİD, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
 
MİLLİ İMKÂNLAR
 
"Gece boyu devam eden ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak’taki PKK terör örgütü hedeflerine dönük icra edilen harekat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milli imkan ve kabiliyetleri ile gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede 24 Temmuz'da Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü ile Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler etkili olarak vurulmuştur. Hava harekatında Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur. Ayrıca, icra edilen hava harekatı ile eş zamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır. Uluslararası hukuk çerçevesinde milli egemenliğimizi korumaya dönük meşru adımlarımıza ilişkin olarak sınır ötesi harekatla ilgili başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile dost ve müttefik ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile gerekli girişimler ve bilgilendirmeler yapılmıştır."
 
İKİ KAMPA BOMBA YAĞDI
 
Saat 22.55'te Diyarbakır'dan kalkış yapan jetlerimiz Kuzey Irak'ın Zap bölgesindeki PKK'ya ait Gare ve Metina kamplarını vurdu. Bombalana hedefler arasında PKK'nın eğitim tesisleri ile sığınaklarının olduğu öğrenildi.
 
KUZEY IRAK YÖNETİMİNE HABER VERİLDİ
 
Öte yandan, Irak Kürdistan Bölgesel yöneticileri de Türk askerinin PKK kamplarını yaptığı operasyonu doğruladı. Türk jetlerinin PKK kamplarını vurduğu ilk olarak Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar tarafından duyuruldu.
 
DÖRT YIL SONRA BİR İLK
 
En son 2012 yılının Kasım ayında Diyarbakır'dan havalanan Türk jetleri Irak'ın kuzeyindeki Zap, Gare ve Metina isimli PKK kamplarını bombalamıştı.
 
YURT İÇİNDE DE OPERASYONLAR SÜRÜYOR
 
Operasyonun yurtiçinde de Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince yürütüldüğü bildirilen açıklamada, "Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz itibarıyla DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 22 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 320 kişi gözaltına alınmıştır" değerlendirmesinde bulunuldu. 
 
Gözaltına alınanlar hakkında adli sürecin devam ettiği belirtilirken, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm imkanları ve kurumları ile milletin huzur ve güvenliğini temin etmek için her türlü adımı atmakta kararlı olduğu da vurgulandı. 
 
Açıklamada, yurtiçi ve yurtdışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadelenin ayrım yapılmaksızın süreceği, operasyonun safahatına ilişkin bilgilendirmelerin de devam edeceği bildirildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-07-2015 09:55 - 668 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
02-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım