Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye AB müzakereleri
Yeni fasıl 40 ayın ardından açıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-11-2013 07:52 - 858 Okunma

 Hükümetlerarası Konferans ile 40 aylık bir süreden sonra AB ile müzakerelerde 22.faslı resmen açan Türkiye'nin önündeki engeller azalmış değil. İlişkilere yeni bir hava ve ivme kazandırıldığı duygusu oluşturulmaya çalışılsa da Brüksel kulislerinde konuşulanlar bunun, durgun bir dönemin ardından yapılan yeni bir başlangıç olmaktan ziyade bitmekte ve daralmakta olan bir alanda atılan son manevralar olduğu yönünde.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz faslın açılışından sonra düzenlenen basın toplantısında AB'ye başta insan hakları, yargı, adalet ve güvenlik alanlarını kapsayan 23 ve 24.fasılların da açılması için çağrıda bulundular. Ancak başta bu fasıllar olmak üzere 14 fasıl Kıbrıs meselesi nedeniyle bloke halde ve blokajın kalkması Birleşmiş Milletler'de devam eden Kıbrıs görüşmelerinin sonucuna bağlı.

Ban Ki-Moon Planı 

Bu konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bağış umutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Atina ve Ankara'ya yapılacak karşılıklı ziyaretler sonrasında Kıbrıs sorununun çözümü için Annan Planı benzeri bir Ban Ki-Moon planı ortaya çıkmasını biz dileriz. Taraflar anlaştıkları yere kadar anlaşırlar anlaşamadıkları yerleri Sayın Annan'a güvendiğimiz gibi boşlukları doldurması için Sayın Moon'a bırakırız. Biz bu tür çağrıları hep yaptık yine yapıyoruz."

Girişimi başlamış, taslağı hazırlanan bir 'Ban Ki-Moon Planı' olup olmadığı sorusuna ise Bakan Bağış "Bu bir öngörü ama bilgilerle desteklenmiş bir öngörü ve biz her şeye hazırlıklıyız" cevabını verdi.

Açılan 22. Faslın konusuna giren bölgesel politikalar ve yapısal araçlar, AB bütçesinden en çok pay alan alanlardan biri. Bu fasıl ile yerel yönetimlerin güçlendirilmesine, bölgesel farklılıkların giderilmesine, vatandaşların AB fonlarından bizzat faydalanabilmesine, kadınların çalışma hayatına daha çok katılması, kız çocuklarının okuma yazma ile mesleki ve teknik eğitim öğrenmeleri için imkânlarını sunulması gibi çok sayıda yerel projenin hayata geçirilmesine olanak sağlanacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-11-2013 07:52 - 858 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım