Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye Irak'la ilişkileri düzeltmek istiyor
TBMM Dış İlişkiler heyeti heyeti Irak'ta
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-10-2013 17:17 - 881 Okunma

 Irak ve Türkiye ilişkiler anlamında yeni döneme giriyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışilişkileri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır beraberinle bir heyetle bugün Bağdat'ı ziyaret etti.Başbakan Nuri Maliki, Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Parlamento Dışilikiler Komisyonu Başkanı Humam Hammudi ile görüşen Bozkır, önümüzdeki günlerde iki ülke arasında karşılıklı olarak üst düzey ziyaretlerin yapılacağını açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişlişkiler Komoisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Başbakan Nuri Maliki tarafından kabul edildi.heyet Başbakan Maliki'ye Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın davetini iletti.Maliki de davete olumllu yaklaşarak önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.Bozkır iki ülke ilişkilerinin her yönden geliştirilmesinden yana olduklarını belirtti.

heyet daha sonra Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir araya geldi.Türkiye'nin Bağdat büyükelçisi Faruk Kaymakçı'nın da yer aldığı heyet, iki ülke ilişkileri ile bölgesel konuları ele aldı.Zebari yapılan ziyareti önemsediklerini belirterek bundan sonra iki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin yapılacak olmasının oldukça önemli olduğunu belirtti.ziyaret sırasında Suriye konusu da ele aldı.

Parlamento Başkanı Usme El Nüceyfi de Bağdat'ı ziyaret eden Türk heyetini kabul ederek görüştü.görüşmede heyetin Bağdat temasları ile iki ülke arasında önümüzdeki günlerde yapılacak olan ziyaretler üzerinde duruldu.El Nüceyfi , Türkiye Büyük Millet Meclisi ile her konuda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek Türkiye'nin Irak için önemli bir komşu olduğunu söyledi. Bozkır da, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinden rolünden dolayı El Nüceyfi'ye teşekkür etti.

Tük heyeti daha sonra Parlamento Dışilişkileri Komisyonu başkanı Humam Hammudi ile görüştü.düzenlenen basın toplantısında konuşan Humam Hammudi, ziyaretin memnuniyet verici olduğunu belirterek iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için atılan adımları desteklediklerini ve Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi'nin son Türkiye ziyaretinin oldukça faydalı olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışlişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır da, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinin istediklerini belirterek açıklamalarda bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-10-2013 17:17 - 881 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım