Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye, İran Devrim Muhafızları'nı terör listesine alan ABD'yi kınadı
Türkiye Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı ile görüşmesinden yaptığı açıklamada, ABD’nin Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri listesine almasını onaylamadıklarını açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2019 10:35 - 1078 Okunma
 Ankara’yı ziyaret eden Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman Al Sani ile görüşen Çavuşoğlu, ‘Bu karar ABD tarafından alınmış. Hiçbir ülke başka ülkenin silahlı kuvvetlerini terör örgütü olarak ilan edemez. Biz tek taraflı kararlara karşıyız’ dedi.
 
Çavuşoğlu, ABD'nin İran Devrim Muhafızları kararıyla ilgili ‘ABD tek taraflı kararla İran'a yaptırım kararları aldı ve tüm dünyaya bu kararları uygulaması için baskı yapıyor. Biz bunun doğru olmadığını doğrudan söyledik. Şimdi de İran resmi ordusunu terör örgütü olarak ilan etti. Bu gerçekten anlaşılır bir durum değil’ diye konuştu.
 
Çavuşoğlu’nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, ABD yönetiminin İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü ilan etmesine yönelik şu ifadeleri kullandı.
 
‘Tek taraflı bu karara katılmıyoruz. Her şey diyalog yoluyla çözüme kavuşmalı. Biz Katar olarak bölgede coğrafi anlamda İran'a yakın bir ülkeyiz. Barış ve istikrarın bölgede hakim olmasını istiyoruz. Daha önce diğer ülkeler tarafından Katar'a yönelik de bazı kararlar alınmıştı. Ama Katar, şu anda kalkınmada yoluna devam ediyor’.
 
ABD yönetiminin Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri listesine alarak hasmane tutum sergilemesi sonrası, İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi karşılıklı olarak ABD devletini terör destekçisi, ABD Merkez Kuvvetler Kımutanlığı’nı terör örgütü olarak bildirdi.
 
ABD’nin İran Silahlı Kuvvetleri’nin bir parçası olan Devrim Muhafızları’nı terör örgütleri listesine almasının İsrail’de seçimlerin yaklaşması, İran’da Devrim Muhafızları Günü olması ve İran-ABD diplomatik ilişkilerinin kesildiğinin yıldönümüne denk gelmesi dikkat çekicidir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2019 10:35 - 1078 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım