Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tuzluca'da İmam Mehdi (a.f)'ye Sevgi Seli (Foto)
Tuzluca Al-i Aba Derneğiyle Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilciliğinin birlikte organize ettiği, İmam Mehdi’nin 1181. doğum yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 7. Uluslararası İmam Mehdi 'yi anma ve kutlama programı büyük coşkuya sahne oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-05-2015 16:26 - 1352 Okunma
Programa, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah S. Ali Hamaney’in Avrupa Temsilcisi Ayetullah Rıza Ramazani, Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Cafer Yusufi, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Erzurum Üniversitesinden Prof. Dr. Kerem Karabulut ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
 
Al-i Aba Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ş. Ahmet Alçiçek’in Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından Al-i Aba Derneği adına Ehlibeyt Alimlerinden Ş. Arif Taşdemir hoş geldiniz konuşması yaptı.
 
Taşdemir: Bizler 7 yıldır İmam Mehdi (a.f)’nin viladet programını organize ediyoruz. 7 yıldır bu organizasyonda bize her türlü desteği veren hayırseverlerimize ve siz çok kıymetli İmam Mehdi âşıklarına çok teşekkür ediyoruz.
 
Taşdemir’in ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz selamlama konuşması yaptı. Özgündüz: “Şükür ki 95 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa o kürsüde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İmam Hüseyin’in adını andık mersiyesini okuduk bu bana nasip oldu. Bu iş benim için on milletvekilliğinden değerlidir.  Davamız İmam Hüseyin’in davasıdır” dedi.
 
Özgündüz’ün ardından kürsüye Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Cafer Yusufi geldi. Yusufi, ayetlerle ve hadislerle İmam Mehdi’yi anlatarak: “İmam Mehdi konusunda ümmetin içerisinde hiçbir ihtilaf yoktur. Ehli Sünnet’de Ehlibeyt Mektebinin yolundan gidenlerde İmam Mehdi’nin varlığını kabul etmektedirler” dedi.
 
Yusufi’nin ardından Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek konuştu İslam tarihi ve güncel meseleler üzerine değerlendirmeler yaptı. Zeybek: “Mekke’nin fethinden sonra siyaseten, korkudan Müslüman olan Muaviye İslam’ı bozmaya çalışarak Ebu lehebin dinini diriltti ben bunları televizyonda söylediğimde birileri: “Namık Kemal Zeybek Şia olmuş diyorlar” keşke olabilsem Şia olabilmek büyük bir mertebe büyük bir iddia” dedi
 
Zeybek'in ardından genç Ehlibeyt Meddahlarından S. Hüseyin Erdoğan'ın okuduğu methiyeler programda coşkuyu artırdı.
 
Methiyelerin ardından İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’nin Avrupa Temsilcisi Ayetullah Rıza Ramazani bir konuşma yaptı.Ramazani, Mehdilik inancını hadis ve ayetlerle anlatarak şunları söyledi: "Şeriat sahibi tüm Peygamberlerin bir vasisi vardır  ayetlerde de Rabbimizin beyan ettiği gibi Peygamberimizin Vasiside İmam Ali (a.s)’dır. Peygamberimizin son vasisi de İmam Mehdi (a.f)’dir. İmam Mehdi’nin misyonu Peygamberimizin misyonuna çok benzemektedir. "
Ramazani'nin ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz İmam Mehdi aşıklarına hitap etti. 
 
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Özgündüz: 21. yüzyıl aydınlanma yüzyılı olması gerekirken, işlenen cinayetlerle yapılan yobazlıklarla karanlık bir çağa dönüştürmeye dönüştürülmeye çalışılıyor. Allah’ın izniyle bu olanlar adeta kafası koparılmış tavuğun son çırpınışları gibi bunların son çırpınışlarıdır. Dünya Öz Muhammedi İslamı yaşayanların eliyle tekrar aydınlığa çıkacaktır ben bu ümidi taşıyorum. Karanlık çağı kapatıp aydınlığı getirmek yobazlıktan vahşetten rahmet dini olan İslamı kurtarmak en çok türk milletine yakışır.” Dedi.
 
Program İmam Mehdi (a.f)'nin viladeti için kesilen pasta ve edilen dualarla son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-05-2015 16:26 - 1352 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım