Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ünlü Mısırlı Yazarın Suriye İfşası
Arap rejimleri Esad'ı devirmek için 15 milyar dolar harcadı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2013 11:07 - 1744 Okunma

Mısırlı ünlü gazeteci yazar Hasaneyn Heykel, Arap rejimleri şimdiye kadar Şam yönetimini devirmek için 15 milyar dolar para harcadığını ifşa etti.

Mısır'ın CBS kanalına konuşan Heykel, siyonistlerin Suriye'ye müdahalesi ve Şam yönetimini devirme çabalarının başarısızlığına değinerek Arap rejimlerin batı ve Türkiye'nin desteği ile Suriye krizi başladığı günden beri en az 15 milyar dolar para harcadığını ancak istedikleri sonuca da ulaşamadıklarını belirtti.

Suriye olaylarından en çok siyonist İsrail karlı çıktığını belirten Heykel, bu rejim Mossad gibi casusluk örgütleri aracılığı ile Suriye çevresinde ve hatta bu ülkenin içinde faaliyet yürüttüğünü kaydetti. Heykel, Rusya gibi bazı ülkelerin Libya olayından ders çıkararak Suriye konusunda farklı bir politika izlediğini, ancak Arap rejimlerin hala bölgedeki gelişmelerden ders alamadıklarını vurguladı.

Öte yandan Rusya dışişleri bakanlığı da bir bildiri yayınla Suriye'de siyasi geçiş sürecinin başlatılmasını istedi. Rusya'nın bu talebi BM Suriye özel temsilcisi Ahzar İbrahimi Amerika ve Rusya temsilcileri ile bu sürecin başlatılması konusunda uzlaştığını açıklamasının ardından gündeme getirdi. Rusya yönetimi Suriye krizinin çözümü için şiddetin derhal durdurulmasını ve barışçıl geçiş sürecinin başlatılmasını istedi. Bildiride bir kez daha Suriye'nin geleceği sadece Suriye halkı tarafından ve hiç bir dış müdahale olmaksızın belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

BM Suriye özel temsilcisi Amerika ve Rusya temsilcileri ile görüştükten sonra yaptığı açılamada Amerika ve Rusya'nın Suriye krizinin barışçıl yollardan çözümlenmesini desteklediklerini belirtti. Suriye krizinin diplomatik çözümü için sarf edilen çabalara paralel olarak Suriye kaynakları silahlı teröristlerle ülkenin çeşitli bölgelerinde çatışmaların devam ettiğini duyurdu. Suriye televizyonu, Suriye ordusu Halep kentinde silahlı teröristlerle giriştiği çatışmalarda kentin bir çok semtini silahlı teröristlerden temizlediğini duyurdu. Öte yandan Şam'ın çevresinde de Suriye ordusunun düzenlediği operasyonlarda bazı terörist elebaşlarının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Silahlı teröristlerin Suriyeli milli bir sporcuyu katletmesi ve Halep kentinde bir çok evi yağmalaması ise nefretle karşılandı

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2013 11:07 - 1744 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım