Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Vahabi virüsü taşıyanlar Suriye'de buluşuyor
Kırgız vehhabiler de savaşa katılıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2013 16:15 - 995 Okunma

Kırgızistan Din İşleri Devlet Komisyonu, bazı camilerin Suriye’deki askeri faaliyetlere katılmak üzere ülke vatandaşlarını yönlendirdiği iddialarını araştırıyor.

Batken Bölgesi (Kırgızistan’ın güneyi) Kızıl-Kıya şehri sakinleri Din İşleri Komisyonu’na başvurdular ve Türkiye’de bulunan genç yaştaki insanların geri getirilmesini talep ettiler, çünkü bu gençlerin ebeveynleri Suriye’ye gönderilebileceklerinden endişe duyuyorlar. Konu ile ilgili açıklama din İşleri Komisyonu’ndan Interfaks Haber Ajansı’na yapıldı.

Türkiye’ye gençlerin gittiği yolunda benzeri bir başvuru Oşskaya Bölgesi (Kırgızistan’ın güneyi) Aravan Beldesi’nden de komisyona ulaştırıldı.

Devlet Komisyonu Kırgız vatandaşlarının Türkiye’de bulundukları yerin tespit edilmesi ve ülkeye geri getirilmeleri için Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı’na yardım yapması için başvurdu.

Bunun dışında Devlet Komisyonu temsilcileri Kırgızistan’ın güneyinde ebeveynler ile görüşmeler yapıyorlar ve gençlerin gönderilmesi ile bazı camilerin ilişkili olduğuna dair bilgileri detaylı bir şekilde kontrol ediyorlar.

17 nisanda yapılan parlamento toplantısında parlamenter Dastan Cumabekov yaptığı açıklamada Oşskaya Bölgesi Aravan beldesinde gençlerin Suriye’ye gitmek üzere ikna edilmeye çalışıldığını söyledi. Bu insanları güya Suriye’deki askeri faaliyetlere katılmak üzere topluyorlar ve oraya Türkiye üzerinden gönderiyorlar.

Kırgızistan’ın güneyine bulunan güvenlik organlarından bir kaynak, Interfaks Haber Ajansı’na verdiği bilgide Kızıl-Kıya’da Suriye’de askeri faaliyetlere katılmak üzere gitmiş bir grubun tespit edildiğini söyledi. Gençler dini eğitim almak adı altında oraya gittiler. İlk elde edilen bilgilere göre Kırgızistan’dan Türkiye’ye ardından da Suriye’ye gidenler arasında Kırgız, Özbek ve Tacik uyruklu kişiler bulunuyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2013 16:15 - 995 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım