Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas'tan ABD'ye Sert Tepki
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro 7. Amerika Zirvesi toplantısında sert bir konuşma yaptı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-04-2015 08:43 - 776 Okunma
Maduro’ya göre, Obama’nın anlaması gerekenler var: Bu bir değişim dönemi değil ancak dönemin değişikliğidir.
 
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro 7. Amerika Zirvesi toplantısında sert bir konuşma yaptı. Maduro, birbirlerinin içişlerine karışmadan, aradaki farklılıkları çözmek için Obama’ya elini uzattığını söyledi.
 
Maduro, ABD ve Küba arasındaki ilişkileri ima ederek “yeni bir tarih döneminde” olduklarını vurguladı. Ancak pek çok sorunun halen çözülmediğini de ekledi.
 
Maduro, Obama’nın “Latin Amerika ile olan geçmiş ilişkilerimizin ötesine geçmek istiyoruz” sözlerine de cevap verdi. “Tarihimizle gurur duyuyoruz” diyen Maduro, Bush döneminde Chavez’i dünyaya diktatör olarak tanıttıklarını da hatırlattı.
 
Maduro “Venezuela seçimlerde dünya rekorunu elinde tutuyor” dedi. Bu konuda Maduro, ABD’nin eski başkanı Jimmy Carter’ın “Venezuela’daki seçimler dünyada yapılan en şeffaf seçimlerdir” sözlerini hatırlattı.
 
Bunların yanı sıra, Venezuela’yı ulusal bir tehdit olarak algılayan ABD’nin bu tutumu, Maduro’nun aklında olan ana konu olduğu belirtildi.
 
Maduro, Obama’nın bu kararı geri çekmesi için dünya çağında 13 milyon imza toplandığını belirtti ve yanında “diplomatik yollardan” Obama’ya vermek üzere 11 milyon imza getirdiğini söyledi. Maduro “Yanımda 11 milyonun üzerinde imza getirdim. 30 milyon Venezuelalı adına, ‘Obama kararını geri çek’ demeye geldim” dedi. ABD’nin aldığı bu kararın akılsız ve orantısız olduğunu belirten Maduro, bu durumu “Venezuela’nın içişlerine müdahale etmek” olarak algıladıklarını ve bunun çok tehlikeli olabileceğini ekledi.
 
Maduro, “Açıkça belirtmek isteriz ki biz Anti-ABD değiliz, biz Anti-Emperyalistiz. Libya ve Suriye’deki yıkıma karşı durduğumuz gibi biz Anti-Emperyalistiz” dedi.
 
Daha önce tarihi ve şimdiki sorunları görüşmek Obama ile iletişime geçmek isteyen Maduro, görüşme taleplerine cevap verilmediğin belirtti.
 
“Aramızda var olan sorunları barış içinde ve birbirimizin içişlerine karışmadan çözmek için size elimi uzatıyorum Başkan Obama” diyen Maduro, şunu da ekledi “Ben Thomas Shannon’a Obama ile konuşmak için hazır olduğumu söyledim. Mesajlarıma tek bir cevap gelmedi. ABD konsolosluğuna da mesaj gönderdim ama aradan 3 ay geçmesine rağmen oradan da tek cevap alamadım.”
 
Eğer bizim devrimimizi tanımıyorsanız, yenilmeye, hata yapmaya ve duvara toslamaya devam edeceksiniz!
 
ABD ile bu konuda görüşme taleplerini devam ettireceklerini belirten Maduro söylemek istediklerini aktardı:
 
“Bir, Eğer bizim devrimimizi tanımıyorsanız, yenilmeye, hata yapmaya ve duvara toslamaya devam edeceksiniz” sözlerini de ekledi.
 
İki, diplomasi yoluyla bu kararname ve tehdit ortadan kaldırılacak
 
Üç, ABD büyükelçiliği Venezuela’daki psikolojik savaş faaliyetlerine son verecek!
 
Dört, Florida üzerinden gelen komplolar yasal olarak alınan önlemlerle durdurulacak. New York’ta yaşayan biri bana suikast gerçekleştirileceğini belirtti. Bu yasal mı? Bunlara son verilmeli!”
 
Maduro son olarak ” ABD yetkilileri ile bu söylediğim konular hakkında tartışmak istiyorum. Biz yeni bir çağın eşiğindeyiz. Bu bir değişim dönemi değil ancak dönemin değişikliğidir.” dedi ve konuşmasını bitirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-04-2015 08:43 - 776 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım