Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Venezuela’da ,ABD Kuklası Guaido’nun Darbe Görüşmeleri Ortaya Çıktı!
ABD’nin, Venezuela’da Geçici Devlet Başkanı İlan Ettiği Kuklanın Darbe Görüşmeleri Ortaya Çıktı!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-01-2019 11:18 - 584 Okunma
Venezuela’da, ABD’nin ‘geçici devlet başkanı’ ilan ettiği eski Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun, Başkan Nicolas Maduro’ya darbe girişimi için aralık ayı ortalarında gizlice Kolombiya, Brezilya ve ABD’ye yolculuk ettiği ortaya çıktı.
 
Kendisini ‘geçici devlet başkanı’ ilan eden lağvedilen Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu tanıyarak Venezuela’da seçilmiş lider Nicolas Maduro’ya karşı darbe sürecinin fitilini yakan Washington’ın kumpasına dair detaylar belli olmaya başladı. Guaido’nun ihanet sürecini planlamak ve kıta çapında destek almak için Aralık ayı ortasında Venezuela’dan gizlice ayrılarak ABD, Brezilya ve Kolombiya’da gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.
 
Juan Guaido’nun, darbe planı için hatalar önce gizlice yurt dışına çıktığı öğrenildi. İlk olarak kara yoluyla Kolombiya’ya geçen Guaido, ardından, Brezilya ve ABD’de gizli toplantılara katıldı.
 
Öte yandan, CIA’in kuklası Guaido, önceki gün başkent Caracas’ta düzenlenen bir mitinge katılarak askerler için af yasası hazırladıklarını ve bunu tertip edecekleri açık hava toplantılarında duyuracaklarını söyledi. Kukla liderin hazırladığı yasanın, askerleri darbeye çekmek adına kaleme alındığı ifade ediliyor.
 
Bu arada Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Avrupa ülkelerinin seçime gidilmesi için verdiği 8 günlük süreyle ilgili “Bizi eleştirenlerin Venezuela seçim sistemiyle ilgili söyleyebilecekleri tek bir söz yok” dedi.
 
Aralarında İspanya, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin de bulunduğu Avrupa ülkeleri de Cumartesi günkü açıklamalarında, 8 gün içinde seçim yapılmazsa kendisini devlet başkanı ilan eden muhalif siyasetçi Juan Guaidó’yu tanıyacaklarını duyurmuştu. Yunanistan hükümeti ise Maduro’nun yanında yer aldı.
 
Guaidó’nun yönetimini ABD’nin yanı sıra Kanada ve birçok Latin Amerika ülkesi de tanıdı.
 
Maduro, seçime gidilip gidilmeyeceği yönündeki bir soruya da şu yanıtı verdi: “Önümüzde ulusal meclis seçimleri var. Seçimler 2020’de olacak. Venezuela’da rekor seviyede seçim yaptık. 25 seçim yaptık. 25 seçimden 23’ünü biz kazandık. Sadece 2’sini kaybettik. Seçim alanında dünya rekorunun sahibiyiz. Bizi eleştirenlerin Venezuela seçim sistemiyle ilgili söyleyebilecekleri tek bir söz yok.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-01-2019 11:18 - 584 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım