Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Viyana'dan birlik mesajı
Tüm dünyaya ilan ediyoruz Alevi-Şii-Bektaşi-Nusayri biriz bütünüz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-05-2013 11:52 - 1554 Okunma


Avusturya Milli Eğitim, Sanat ve Kültür Bakanlığı’nın Alevilerin bir dini cemaat olarak tanıdığını Resmi Gazete’nin 22 Mayıs 2013 tarihli sayısıyla duyurmuştu. Bu duyuru sonrasında Avusturya Alevi İnanç Toplumu (Alevi) “Yolumuz Şah-ı Merdana Çıkar” adlı etkinlikle bu tanınmayı resmen ilan etti.

Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu Genel Başkanı Sayın Kazım Gülfırat Alivi-Şii-Bektaşi-Nusayriler olarak bir biriz ve bu birlikteliğimizi tüm dünyaya bir kere daha ilan ediyoruz diye konuştu.

Avusturya Milli Eğitim, Sanat ve Kültür Bakanlığı’nın Alevilerin bir dini cemaat olarak tanıdığını Resmi Gazete’nin 22 Mayıs 2013 tarihli sayısıyla duyurmuştu. Bu duyuru sonrasında Avusturya Alevi İnanç Toplumu (Alevi) “Yolumuz Şah-ı Merdana Çıkar” adlı etkinlikle bu tanınmayı resmen ilan etti.

26 Mayıs günü Viyana Alevi Kültür Birliği’nin sanat merkezi Mozaik’te bu tanınma davetli misafirlerle kutlandı. Davetliler arasında Avusturya’nın bazı siyasietçileri, dini cemaat temsilcileri, TC Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin ve TC Viyana Başkonsolosu İbrahim Mete Yağlı ve Din İşleri Ateşesi katıldı.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer etkinliğe kutlama mesajı göndererek Alevileri kutladı. Büyükelçi Ayşe Sezgin konuşmasında “Biz bir bütünüz, bu bütünlük binlerce yıl devam etmektedir ve binlerce yıl daha da devam edecektir” dedikten sonra “Aleviler Türkiyenin bir kültürel zenginliğidir ve bir değeridir” ifadesini kullandı.

Avusturya’nın uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Sebastian Kurz’da kutlama etkinliğine katılarak bir konuşma yaptı. Sebastian Kurz uzun mücadeleler sonucunda elde edilmiş bu başarıdan dolayı Alevileri kutladığını belirtti.

Kutlama sürecinde yerel ve federal siyasetçiler ve toplantıya davet edilen misafirler birer konuşma yaparak, “Alevileri başarılarından” dolayı kutlayan açıklamalarda bulundular.

Davetli misafirlerin salonu terk etmesinden sonra Avrupa’nın bazı ülkelerinden ve Türkiye’den davet edilen çeşitli Alevi önderlerinin konuşmacı olarak katıldığı panele devam edildi. AKP’nin Akil Adamlarından olan Cem Vakfı Başkanı Prof Dr İzzet Doğan panele rahatsızlığından dolayı katılamayacağı mesajı iletildi. Bu mesaj salonda protestodan çekildiğinden dolayı katılmadığı biçiminde yorumlandı.

Aleviliği “Dini Cemaat” olarak tanınmasının anlamının “Aşure, Nevruz ve Hızır günlerinde tatil”, “Aleviliği sadece Alevilerin temsil edeceği”, Avusturya’da “Kendi mezarlık yerine kavuşmuş olunduğu”, “Kimliklerde inanç hanesine ‘Alevi’ kaydı yapılacağı” ve “Cem evlerinin yasal ibadet yeri olarak tanınmış olması” olduğu yapılan açıklamada dile getirildi.

Daha sonra ise panelistler birer konuşma yaparak Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu’da aleviliğin durumu anlatıldı. Sağlık nedenlerinden dolayı panele katılamayan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün mesajı okundu. Hollanda Rotterdam Hicret Camii İmamı H. Ş.   İsrafil Demirtekin’in alkışlar arasında yapmış olduğu konuşmada “Sizleri, çok değerli konuşmacıları ve konferansınıza katılma şansını elde etmiş salonu dolduran tüm canları ve gönlü Şah-ı Merdan aşkıyla dolu Horasan’dan Balkanlar’a, Anadolu’dan Kerbela’ya, Necef-ül Eşref’e, Medine’ye, Kazımeyn’den Şam’a, Lazkiye’ye, Beyrut’a ve dünyanın her yerine yayılmış yüzlerce milyon Ehlibeyt sevdalısına en derin saygı, sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

Çok arzu etmeme rağmen nazik davetinize icabet bahtiyarlığını elde edemediğim, siz canlarla kucaklaşamadığım için çok üzgünüm. Doğacak ilk fırsatta siz güzel insanlarla buluşma şansını kaçırmamayı temenni etmekteyim. Aynullah, Yadullah, Seyfullah Esedullah’il Ğalib Ali bin Ebu Talib’in kutlu doğum gününü O’nun varisi Hz. Mehdi Sahib-üz Zaman’a ve siz dostlarına tebrik arz ediyorum.

Kendim gelemedim ama sevgili akrabam, meslektaşım Sayın İsrafil Demirtekin’i, O’nunla birlikte sevgi dolu kalbimi, ruhumu size gönderiyorum ki, vasıtanızla ilan etsin ki, Özgündüz kalbiyle, ruhuyla bu salonu dolduran canlarla birliktedir, bir saftadır.
Ve tarafımdan siz canlarıma iletsin ki, Ben sizin Şah-ı Merdan’a giden yolunuza, O’nun için çarpan kalbinize, oğlu Mehdi’nin yolunu gözleyen ve Hüseyin için ağlayan gözünüze ve onlara beslediğiniz o katıksız aşkınıza kurban olurum.

Yoğun alkışlar arasında konuşma yapan diğer bir konuşmacı da Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral oldu. Konuşması sonrasında ayakta alkışlanan Ali Yeral Hatay ve Suriye’de olan gelişmeleri anlattı. Bugüne kadar Hatay’da herhangi bir sorun yaşamadıklarını ancak şimdilerde iki sorunlarının olduğunu dile getiren Yeral, bu sorunlardan birinin Tayyip Erdoğan Hükümeti, diğerinin ise çeşitli ülkelerden Hatay’a getirilen teröristler olduğunu söyledi.

Daha sonra Viyana Alevi Kültür Birliği üyelerinden bazılarına katkılarından dolayı plakat verildi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-05-2013 11:52 - 1554 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım