Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Vladimir Putin'den 'Esad' sinyali...
Doğu Ekonomi Forumu Organizasyonunda Suriye hakkında açıklamalar yapan Putin, destekçisi olduğu Esad'ın, sağlıklı muhalifler olursa erken seçime gitmeye hazır olduğunu açıkladı. Bu muhaliflerin kimliği konusunda bilgi vermeyen Putin'in, kastettiklerinin 'majestelerinin muhalefeti' olarak isimlendirilen ve Esad'ın yanında yer alanlar olduğu tahmin ediliyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-09-2015 09:01 - 547 Okunma
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Beşşar Esad'in erken seçim yapmaya ve elindeki gücü "sağlıklı" muhalefetle paylaşmaya hazır olduğunu açıkladı. Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın erken genel seçime gitmeye hazır olduğunu ve "sağlıklı" bir muhalefetle iktidarı paylaşabileceğini belirtti.
Suriye'de beş yıldır devam eden iç savaşın askeri destekçilerinden Putin'in açıklamaları, Moskova'nın Esad'ın geleceği konusunda ne düşündüğünün sinyalleri oldu.
 
"KOALİSYON IŞİD'E KARŞI ESAD'IN YANINDA OLSUN"
Uluslararası haber ajanslarında yer alan haberlere göre, Esad'ın görevden uzaklaştırılmasını istemeyen Moskova, IŞİD'in topraklarını genişletmesini gerekçe göstererek, ABD ve Suudi Arabistan'ın da aralarında olduğu uluslararası koalisyonu ortak düşmana karşı mücadele için Şam'la işbirliğine davet etti.
Rusya'nın doğusunda bulunan Vladivostok'ta yapılan Doğu Ekonomi Forumu'nda gazetecilere konuşan Putin, "Terörizm ve aşırılıkla mücadele etmek için bir uluslararası koalisyon oluşturmayı çok istiyoruz" diyerek, konuyu Obama ile görüştüğünü de sözlerine ekledi.
Putin, "Aynı zamanda Suriye'deki ortaklarımızla da beraber çalışıyoruz. Genel olarak anlaşılan şu ki terörle mücadelede ortak hareket edilmesi Suriye'de bir tür siyasi geçişe paralel olarak yapılmalı" dedi.
 
ESAD ÇÖZÜMÜN DEĞİL SORUNUN PARÇASI
Esad'a karşı olan Suriyeli gruplar Şam yönetimi ile işbirliği yapmayı Esad yönetimine meşruiyet kazandıracağı gerekçesiyle istemiyorlar. Batı ve Körfez Arap ülkeleri Esad'ın Suriye'de çözümün değil sorunun bir parçası olduğunu ve görevini terk etmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
Yakın dönemde Suriye ile bağlantılı ülkeler arasında üst düzey diplomatik iletişim hız kazanmış olsa da ülkedeki sorunların çözümüne yönelik kritik bir inisiyatif henüz oluşmadı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-09-2015 09:01 - 547 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım