Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yemen'de neler oluyor?
Alman Büyükelçisi kaçırılmak istendi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-10-2013 11:11 - 1588 Okunma

 Almanya'nın Sana Büyükelçiliği'nde görevli bir kişi, silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Almanya Dışişleri Bakanlığı saldırıda Alman büyükelçisinin de hedef alındığı iddialarını yalanladı.

 Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Yemen'in başkenti Sana'da düzenlenen silahlı saldırıyı doğruladı. Saldırıda büyükelçilikte görevli bir Alman güvenlik görevlisinin can verdiğini kaydeden sözcü, saldırganların yakalanması için Yemenli yetkililerle birlikte çalışmalara başlandığını belirtti. Yemenli kaynaklar saldırıda ölen güvenlik görevlisinin diplomatların yakın koruması olarak çalıştığını kaydettiler.

Yemen medyasında konuyla ilgili yer alan haberlere göre, silahlı kişiler Alman güvenlik görevlisini Sana'nın güneyindeki Hadda semtinde yer alan Candul alışveriş merkezi önünden kaçırma girişiminde bulundular. Görgü tanıkları, “Yemen Times” gazetesine, güvenlik görevlisinin direnmesi üzerine saldırganlarca öldürüldüğünü söylediler. 3 kişi oldukları belirtilen saldırganların olay yerinden siyah renkli bir araçla kaçtıkları belirtildi.

‘Hedef büyükelçiydi'

El Arabiya televizyonunun haberinde, saldırıyla Almanya'nın Yemen Büyükelçisi Carola Müller-Holtkemper'in hedef alındığı, ancak büyükelçinin kaçmayı başardığı iddiası ortaya atıldı. İddia Berlin tarafından yalanlandı. Büyükelçi Carola Müller-Holtkemper, 30 Eylül'de görevine resmen başlamıştı. 57 yaşındaki Müller-Holtkemper, daha önce aralarında Arnavutluk, Ürdün, Mısır ve Fas'ın da bulunduğu çeşitli ülkelerde görev yapmıştı.

Almanya'nın Yemen Büyükelçiliği, terör saldırısı alarmı nedeniyle birçok Batılı ülkenin temsilciği gibi ağustos ayında iki hafta boyunca kapatılmıştı. Yemen'de Arap Yardımadası El Kaidesi (AQAP) faaliyetleriyle dikkat çekiyor. Batılı istihbarat örgütleri AQAP'ı “El Kaide'nin en tehlikeli kolu” olarak tanımlıyor.

Öte yandan Alman askerleri  Afganistan'ın Kunduz bölgesinden çekildi .



10 yıldan bu yana Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan’ın güneyindeki Kunduz vilayetinde varlık gösteren Alman birlikleri, askeri üssün kontrolünü Afgan güvenlik güçlerine devretti.

 Almanya Bavunma Bakanı Hrıstiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Thomas de Maiziere, Kunduz'da düzenlenen devir teslim töreninde, “Birkaç gün içerisinde son Alman askerleri ile siviller de Afganistan'dan ayrılmış olacak” dedi. De Maiziere, “Afgan ortaklarımıza büyük sorumluluk devrediyoruz” şeklindeki sözlerle, bölgenin güvenliğinden bundan böyle Afgan güçlerinin sorumlu olacağını dile getirmiş. oldu. Düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Guido Wetserwelle de katıldı. Westerwelle, Alman birliklerinin çekilmesinden sonra da Afganistan'ı desteklemeye devam edeceklerini söyleyerek, “Afganistan'daki işimizi bununla bitmiş olmuyor. Sivil alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Almanya, Afganistan'ın yeniden imarı için önümüzdeki üç yılda 430 milyon euro yıllık mali yardım sözü vermişti.



Bölgedeki üssün kontrolünün Afgan güvenlik güçlerine devredilmesiyle birlikte, Alman ordusunun misyonu da resmen sona ermiş bulunuyor. Alman birliklerinin çekilmesinden sonra yalnızca 900 mevcutlu bir birlik Mezar'ı Şerif'teki Alman üssünde konuşlandırılacak. NATO misyonu kapsamında, Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenliğe Destek Gücü'nün (ISAF) görev süresi ise 2014 yılının sonunda sona erecek.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-10-2013 11:11 - 1588 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım