Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yemen'de şüpheli 5 günlük ateşkes
Suudi rejiminin Yemen'e yönelik saldırıları, ateşkes ilanına rağmen devam etti. Suudi rejiminin dün gece yürürlüğe girdiğini açıkladığı ateşkes anına kadar ve ateşkesten sonra da Yemen'e yönelik saldırılarının sürdüğü bildirildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-05-2015 09:58 - 624 Okunma
Bu arada Suudi liderliğindeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Ahmet El'Asiri, Arabistan'ın ateşkese bağlı kalacağını bildirdiğini söyledi.
 
Yemen'de ateşkesin başlamasından önce dün Yemen kaynakları, Suudi rejimi savaş uçaklarının Hece eyaletinde Abes bölgesine yönelik düzenledikleri saldırılarda en az 90 kişinin öldüğü ve yaralandığını bildirdiler.
 
Hece'de yerel kaynaklar, Suudi savaş uçaklarının Abes şehrinin birçok bölgesini vurduklarını, bu saldırılarda 40 sivilin öldüğünü 50 sivilin de yaralandığını bildirdiler. Söz konusu hava saldırılarında Abes cezaevi, bazı binalar ve yerleşim yerleri ise yerle bir oldu.
 
Suudi rejimi savaş uçaklarının ateşkesin başlamasına doğru Yemen’in kuzeyinde yer alan Umran eyaletinde  de birçok bölgeyi bombaladıkları bildirildi. İsminin açıklanmasını istemeyen Yemenli bir güvenlik yetkilisi, saldırılarda Umran eyaletinin birçok altyapı tesisi, yerleşim yerleri ve devlete ait binaların önemli hasar gördüğünü söyledi.
 
Bu arada el'Alem kanalı Yemen kaynaklarına dayanarak verdiği haberde,  Suudi rejimi savaş uçaklarının ateşkesin başlamasından sonra da Saede ve Hece'yi bombaladığını bildirdi. Lübnan El'Meyadin TV. kanalı da, Sana'da Suudi uçaklarının saldırısının görülmediğini ama sınır bölgesi eyaletlerinde ateşkesten sonra saldırıların olduğunu ve Suudi rejimi topçu birliklerinin Yemen topraklarına yönelik topçu saldırısı düzenlediğini bildirdi.
 
Yemenli kaynaklar, Suudi rejimi ve müttefiklerinin Yemen'e saldırılarında bu zamana kadar 3 binden fazla Yemenlinin öldüğünü bildirmekteler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-05-2015 09:58 - 624 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
09-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım