Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz oldu
Meclis başkanlığı seçimlerini Ak Parti adayı İsmet Yılmaz dördüncü turda kazandı. Yılmaz, Ak Partililerin oylarıyla kazandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-07-2015 10:28 - 866 Okunma
Meclis başkanlığı için yapılan son tur seçimlerde Ak Parti tarafından aday gösterilen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 258 oyla seçildi. Yılmaz kendi partisinin tüm oylarını alarak başkan seçildi.
Yılmaz ile birlikte dördüncü turda yarışan CHP adayı Deniz Baykal 182 oy aldı. Baykal, kendi partisinin yanında HDP milletvekillerinden de oy aldı. Baykal'ın HDP'den 53 oy aldığı tahmin ediliyor. Baykal, daha önceki turlarda kendi partisinden 128-129 oy almıştı.
 
HDP'DE 27 FİRE
Kendi adaylarının desteklenmemesi halinde son turda geçersiz oy kullanacağını belirten MHP'liler 78 geçersiz oy kullandı. Dördüncü turda CHP adayını destekleme kararı aldığı görülen HDP'de ise tahminen 27 milletvekilinin oy kullanmadığı görüldü.
 
SİYASİLERDEN İLK TEPKİLER
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş TBMM başkanlık seçimine ilişkin, "Bir tek partinin oylarıyla seçilmiş bir başkan oldu bir kez daha. Keşke muhalefet başarabilseydi bunu. Fakat MHP Meclis Başkanlık koltuğunu AKP'ye armağan etmiş oldu. MHP'ye hayırlı olsun diyorum" dedi.
 
CHP'Lİ KOÇ: MHP, AKP'YE ALTIN TEPSİYLE SUNMUŞTUR
CHP Sözcüsü Haluk Koç, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından açıklama yaptı. Koç, "Meclis Başkanlığı altın tepsiyle AKP'ye sunulmuştur." dedi. Koç "Sayın İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilmiştir. Hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız daha önceki dönemlerde vesayet altında sergilenen meclis başkanlığı konumu iç tüzük ve anayasada yer alan hükümlere göre uygulanır. Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Meclis Başkanlığı altın tepsiyle AKP'ye sunulmuştur" ifadelerini kullandı.
 
SEÇİM ÖNCESİNDE PARTİLERİN TAVRI
Seçimden önce açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimlerinde kendi adaylarının dördüncü tura kalmaması halinde çekimser oy kullanacaklarını söyledi.
Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı çıkışında Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dördüncü turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki 'iki adayın dışında oy pusulasında isim yok; o zaman ne yapacaksınız?' 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manası odur" dedi.
 
HDP ÜÇÜNCÜ TURDA KENDİ ADAYINI DESTEKLEDİ
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, üçüncü ya da dördüncü turda bir aday lehine çekilmesinin söz konusu olmayacağını söylemişti, ancak Deniz Baykal'a destek verdikleri görüldü. 
 
Demirtaş, seçimden önce Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı.  Meclis Başkanlığı seçiminin ilk tur sonucuna ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Demirtaş, tahmin ettikleri bir tablonun oluştuğunu belirtti. Demirtaş, "Her grup kendi adayının arkasında duruyor. Normaldir, bir, iki fire gruplarda olabilir" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: ÇATI MI KALDI
MHP'nin kendi adaylarının desteklenmemesi halinde son turda geçersiz oy kullanacaklarını açıklamasının ardından kendisine sorulan "Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verecek misiniz?" sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çatı mı kaldı" diye cevap verdi.
 
AKDOĞAN: MHP İLK SINAVINI VERECEK
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, oylama öncesi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.
 
Yalçın Akdoğan, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak öneren CHP'nin Meclis Başkanlığı'na desteklememesi de kendi adayına sahip çıkmaması da Tenakuz olacak. MHP, HDP konusunda ilk sınavını verecek. Birlikte hareket görüntüsü bugüne kadarki söylemleri boşa düşürür. Bu bir samimiyet testidir. Elbette milletin iradesine mazhar olan hiçbir partiye vebalı muamelesi yapılamaz ama siyasi tutarlılık da göz ardı edilemez. Taktik manevralarla siyasi tutarlılığını ve ilkelerini yok eden partiler siyasi zemini de yok ederler. İsmet Yılmaz yeni dönemde vurgulanan uzlaşma ve diyalog kültürüne uygun bir başkan olacaktır. Meclis Başkanının, seçimde birinci olan partiden seçilmesi teamülü Ak Parti söz konusu olunca değişmemelidir. Adayımızın ve siyasi ilkelerimizin arkasında sonuna kadar DİMDİK duracağız. Allah hayırlı başarılar nasip etsin" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-07-2015 10:28 - 866 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım