Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yeral: Gadir-i Hum Unutulmasaydı Kerbela Yaşanmazdı
EHDAV Başkanı Ali Yeral Halkalı'daki Evrensel Aşura Matem Merasiminde konuşmasında yüzbinlere hitap etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-10-2015 13:23 - 1095 Okunma
Malumunuz muharrem ayındayız aşura günündeyiz. Muharrem ayı hürmet ayıdır. Muhterem aydır. Puta tapan müşriklerin cahiliye araplarının bile hürmet duyduğu ve bu ayda savaşın kavganın göz yaşının ve kan akıtmanın yasak ve ayıp olduğu aydır. Ama maalesef islam dini ile müşerref olduğunu güya sanan bazıları bu ayda peygamber (s.a.v) efendimizin ciğer paresini sevgili torununu cennet gençlerinin efendisini imam huseyn efendimizi ve beraberindeki ehlibeytini şehit ettiler.
 
Mübaret cüssesi kerbelada mübaret başı da kesilerek melun yezide şama kadar kardeşleri, yeğenleri ve ehlibeytiyle beraber mızrakların ucunda takdim edildi.
 
Düşünebiliyor muyuz değerli canlar, Peygamber'e şehadet getiren ona salavat gönderen ve ondan şeffat dileyen bir ümmet islam adına, iman adına ve sözde iman ile peygamber evladını cennet gençlerinin efendisini şehit etti ve onu şehit edenler mecusiler müşrikler cahiliye arapları değildi  maalesef peygamberimizin de uzaktan akrabaları olan ve başlarını emevilerin çektiği melun kuranı kerimde de “ eşşeceratun mel-une olarak lanetli ağaç olarak bilinen emevilerden başkası değildi. İslam ümmetinin kan ve revandan kurtulması için emevi anlayışı bırakıp, haşimi anlayışa gelmesi lazımdır. Süfyanı anlayışından Muhammedi anlayışa geçmesi lazımdır. Muaviye anlayışından alevi anlayışa geçmesi şarttır ve dahası yezidi mefumundan, huseyni mefumuna geçmesi şarttır. Şayet gadir hum biatı inkar edilmeseydi, unutulmasaydı veya unutturulmasaydı, kerbela yaşanmayacaktı.
 
Daha sonra da da kerbelalar yaşanmayacaktı. Bugün komşu ve kardeş ülke Suriyede, Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan da, Cemo Keşmir’ de, Filistin lübnan’ da, Mısır ve Libya’da tekbir eşliğinde ve sözde Allah ve cennet adına insan kesenler çocuk öldürenler ırza tecavüz edenler bu sakat zihniyetin takipçilerinden başkaları değildir. Aynı şekilde Ankara da Suruç ta Diyarbakır da Reyhanlı da ölen şehit kardeşlerimiz de aynı melun ve menfur zihniyetinin ürünüdür.
 
Bunlardan kurtulmamız için 400 milletvekiline hiç ihtiyacımız yok değerli kardeşlerim. Hz. Muhammed ve Ali Muhammed ve İmam Huseyni iyi anlamak bunlardan kurtulmamıza vesiledir. Onun içindir ki Rasulullah (sav) efendimiz, Hz İmam Huseynin sevgisi kuru bir sevgi değildir. Duygusal bir sevgi değildir. Ben Hüseyni seviyorum. Ben ehlibeyti seviyorum. Bende aleviyim diyenlerin buradaki yüzbinlerin, Türkiyede ki on milyonlarca ehlibeyt aşğının  aşura gününü matem olarak en büyük bayram olan Gadir Hum bayramını da resmi tatil olarak ilan etmelerini bekliyor ve yirmi yıldır istiyoruz.
 
Şah hatayinin bir beyitiyle noktalamak istiyorum sözlerimi.
 
Hangi Mezhepte görülmüş katli evladı resul
 
Hangi kanun adalette görülmüştür bu usul
 
Hakka biat etmeyip na-hakka ettiniz kabul
 
Hürmet etmek böylemidir, Hz peygambere, hem ciğer pare-i zehra nuru çeşmi haydara.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-10-2015 13:23 - 1095 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım