Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yerleşimcilerin yaktığı Filistinli bebek defnedildi
İsrailli sivil işgalcilerin evini ateşe vermesi sonucu hayatını kaybeden Filistinli bebek toprağa verildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-08-2015 10:17 - 556 Okunma
Yahudi yerleşimcilerin, Nablus’ta Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu hayatını kaybeden bebeğin cenazesi, binlerce Filistinlinin katıldığı cenaze merasimiyle, saldırının düzenlendiği Nablus'un Duma beldesinde toprağa verildi.  
Cenaze merasimine Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın yanı sıra çeşitli Filistinli grupların liderleri de katıldı. Filistinli bebeğin naaşı el-Belde Camii'nden alınarak kabristana taşındı. Gergin ve öfkeli bir atmosferin hakim olduğu gözlemlenen cenaze merasiminde, suçluların cezalandırılması yönünde sloganlar atıldı.  
 
Hamdallah, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Filistin halkının İsrail'in işlediği cinayetlerden kurtarılması için tüm dünyanın harekete geçmesi gerektiğine işaret ederek, "Evinde uyuyan masum bebeğe merhamet edilmedi. İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu uyurken can veren masum çocuklara merhamet edilmedi. Uluslararası toplum bu masum bebeğin ne suçu olduğunu söylemeli" dedi. 
Bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağını vurgulayan Hamdallah, "48 yıldır devam eden işgale artık dur diyoruz ve bu işgalin sona ermesini istiyoruz. Filistinlilere yönelik suçları uluslararası platformlara taşıyacağız" diye konuştu.
Hamdallah, geçen sene Gazze'de binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini, Batı Şeria'da ise neredeyse her gün yeni bir suç ve ihlale, can kayıplarına tanık olduklarını belirterek, "İsrail hapishanelerinde yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor. Haklı olan biziz ve tüm bu suçlar karşısında sesimizi yükseltmek hakkımız" ifadelerini kullandı.
Yahudi yerleşimcilerin 2004'ten bu yana Filistinlilere yönelik 11 bin ihlal olayıyla bağlantısı olduğunu dile getiren Hamdallah, "Filistin yönetimi, Filistin halkının toprakları üzerindeki varlığını teyit etmek için Yahudi yerleşimciler tarafından yıkılan, yakılan her ev, mescit veya kiliseyi yeniden imar edecek" diye konuştu.
 
FİLİSTİN OLAYI UCM’YE TAŞIYACAK
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, ölen bebekle ilgili bir dosya hazırlayıp UCM’ye sunacaklarını söyledi.
Fetih Hareketi Sözcüsü Ahmed Asaf tarafından yapılan yazılı açıklamada, "insanlık suçu" olarak nitelendirilen saldırının sorumluluğunun, Başbakan Binyamin Netanyahu ile hükümetine ait olduğu belirtilerek, "Yahudi yerleşimcilerin önde gelenlerinin Filistin halkına yönelik tahrikleri, bu sabah meydana gelen korkunç hadiseyle sonuçlandı. Bu kişiler, zaten Netanyahu hükümetinde yer alıyor" ifadelerine yer verildi.
Uluslararası toplum, BM ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin gerçek bir sınavla karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Söz konusu kurumlar, ya hak ve adaletin yanında yer alarak suçluların yargı önüne çıkarılması ve İsrail işgaline son verilmesi konusunda adım atarlar ya da sözlü kınamalarla yetinerek suç karşısında sessiz kalıp terörün yanında yer alırlar."
 
HAMAS'TAN SERT TEPKİ
Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada da bir bebeğin yanarak ölmesine yol açan saldırı "iğrenç bir suç" sözleriyle nitelendirilerek, "Bu saldırıdan, aralarında masum çocukların da bulunduğu Filistinlilerin öldürülmesini teşvik eden İsrail hükümeti ve işgal yönetimi sorumludur" denildi. Gelinen aşamada "İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin, her yerde direnişin meşru hedefi haline geldiği" ifadelerine yer verilen açıklamada, direniş gruplarına, işlenen suça uygun ölçüde karşılık verilmesi çağrısında bulunuldu.
Hamas'ın Batı Şeria'daki sözcüsü Hüsam Bedran da saldırının karşılıksız bırakılmayacağını belirterek, "Ali Devabişe'nin öldürülmesi alçak bir suçtur ve haklımız ile direniş güçlerimizin bu duruma istisnai bir cevap vermesi gerekir" diye konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-08-2015 10:17 - 556 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım