Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yılın annesi seçildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-05-2014 09:21 - 1888 Okunma

 

  MALTEPE Belediyesi, oğlunun katilini ipten alan İranlı Samareh Ali Nezhad'ı 'Yılın Annesi' seçti. Rahatsızlandığı için Türkiye'ye gelemeyen annenin ödülünü İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hasan Şabani aldı.



Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve eşi Çiğdem Kılıç'ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hasan Şabani ve eşi, CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Celal Dinçer ve Kadir Gökmen Öğüt, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile çok sayıda Maltepeli katıldı. CHP Milletvekili Şafak Pavey'in Gezi Olayları için hazırladığı belgeselin gösterildiği törende İran'daki görüntülerin yayınlandığı sinevizyon, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.



'SEVGİNİN EN GÜZELİNE LAYIKLAR'

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç annelerin saygının, sevginin en güzeline layık olduklarını belirterek, 'Çocukları için fedakarlıklardan kaçınmayan annelere, sevgi ve saygı sunmaktan hiçbir zaman kaçınmamalıyız' diye konuştu. Kılıç, Nezhad'ın ödülünü İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hasan Şabani'ye verdi.



HASTANE BAHÇESİNDEN MESAJ VERDİ

Yüksek tansiyon şikayetiyle hastanede tedavi altında tutulan Samareh Ali Nezhad, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a hastaneden bir mesaj gönderdi. Nezhad mesajında, "Yaptığımız hazırlıkların ardından Tahran'a gelirken beklenmedik rahatsızlığımdan dolayı istemeyerek de olsa doktorların tavsiyesi üzerine ertelemek zorunda kaldık. Şahsınız ve temsil ettiğiniz belediye adına teşekkürlerimi belirtirim. Henüz başlamadan bitirmek zorunda kaldığım bu ziyaret istemeyerek de olsa bir araya gelmiş güzide anneler ve güzide kadınlar arasında olamamamı da önlemiş oldu. Bunun üzüntüsünü ifade etmek isterimö dedi.

Samareh, Türk televizyonlarına da hastane bahçesinden canlı yayınla bağlandı.
Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Samereh Ali Nezhad, İran'da aldığı ödüle ve yaşadıklarına dair konuştu.
DHA’nın haberine göre, Samereh Ali Nezhad, "Bugün anneler günü ve bugün ben yılın annesi seçildiğim için çok mutluyum. Bütün annelerin, özellikle Türkiye'deki annelerin anneler gününü tebrik ediyorum. Anneler günü nedeni ile bana ödül layık gören herkese teşekkür ediyorum. İdam günü herkes orada toplanmıştı. Katili idam sehpasına getirdiler. Bana affetmeme için yalvardı, o anda ben içinden gelerek bir tokat attım. O anda sanki içimdeki pıhtılaşmış kanın, bütün kinin ve nefretin eridiğini hissettim. Eşime dedim ki idam sehpasına gel ve onu indirelim. O günden sonra içimde çok büyük bir huzur hissediyorum. Allah'a daha çok yaklaşmış hissediyorum. Nereye gitsem Allah'ın benim yanımda olduğunu hissediyorum. Oğlumu kaybettikten sonra sağlığım kötüye gitti. Tedavim hâlâ sürüyor. İstanbul'daki programa katılamadığım için çok özür diliyorum, sağlığım maalesef el vermiyor." dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-05-2014 09:21 - 1888 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım