Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yüzbinler Halkalı'da İmam Hüseyin aşknda buluştu
Kerbela şehitleri selamlandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-11-2014 15:08 - 2109 Okunma

Aşura Meydanı’ndaki törende yüz binlerce kişi, Kerbela şehitleri için gözyaşı döktü

İSTANBUL- 3.11.2014- Peygamber Efendimiz’in (s) sevgili torunu İmam Hüseyin (a) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1375. yıl dönümünde törenlerle anıldı.
 Caferider tarafından Halkalı’da düzenlene Evrensel Aşura Matem Merasimine yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce kişi katıldı.

Hz. Muhammed’in (s) iki büyük emaneti Kur’an-ı Kerim ve Ehl-i Beyt’e bağlılıklarını ifade etmek için bir araya gelen Müslümanlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Âlemlere Rahmet Efendimiz’in (s) ağladığı gün için gözyaşları sel olan Müslümanlar, peygamberlerinin matemine ortak oldular.

Törende konuşan Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç: 'Kerbela, insanlık için bir yol ayrımıdır. Kıyamete kadar sürecek olan bu yol ayrımında, bir yol var ki sonu Yezid’in sarayına gider. Bir yol da var ki, o da Hakk’ın Divanı’na, Rahman’a çıkar.'

İnsanlık olarak, ya Yezid’in yolundan giderek zulmün safına, ya da Hüseyni yoldan giderek, iyiye, doğruya, güzele, barış ve esenliğe yani  Rahman ve Rahim olana ulaşacağız.
İşte bu anlayışla üstünden kaç yıl, kaç asır geçerse geçsin biz diyoruz ki, her yer Kerbela her gün Aşura’dır.' diye konuştu.

 Hüseyin âşıkları, İslami ve insani değerler için canını ve 71 cananını feda eden imamları ile olan biatlerini “Lebbeyk Ya Hüseyin” diyerek bir kez daha tazelediler.

Türkiye Caferileri Lideri Hüccet-ül İslam Selahattin Özgündüz, törende yaptığı konuşmada, “Bugün, tarihin en kötü, en rezil, en soysuz, en zalim diktatörü ile Kur’an-ı Kerim’in şahadetiyle, en temiz, en dürüst, en ilkeli, en yiğit, en adil, en özgür, en alicenab insanın karşı karşıya geldiği gündür’’ dedi.

Özgündüz: Hüseyin biat ederse, Yezîd saltanatının meşruiyetini artık kimse tartışamaz, kimse Yezîd’e karşı çıkma cesareti gösteremezdi. Çünkü Yezîd’in bütün mezalimi İslam’a fatura edilecek, İslam’a karşı çıkan da kâfir sayılacaktı.

Evet, İmam Huseyn’in Yezîd’e biati, onun bütün icraatını Hz. Peygamber adına, Kur’an adına ve İslam adına onaylama anlamına geliyordu.

 Değilmi ki Huseyn, peygamberin sevgili torunu, meşruiyeti ümmetçe tartışmasız kabul edilen dördüncü halife Ali’nin oğlu ve beşinci halife, Hz. Peygamber’in büyük torunu İmam

Hasan’ın kardeşi ve vâsisidir?

Değil mi ki İmam Huseyn, Kur’an’ın indiği ve sünnetin yaşandığı evin oğludur; Değil mi ki O’nu sevmek Hz. Peygamber’in tebliğ ücreti olarak bütün Müslümanlara farzdır?  

Değil mi ki O’nun tertemiz, pırıl, pırıl olduğuna Allah garanti vermiştir?

Değil mi ki O, Peygamber’in emanetidir?

O, biat ederse artık Yezîd’e karşı kim ses çıkarabilir?  Kim Yezîd saltanatının meşruiyetini tartışabilirdi?”

Özgündüz, tüm ehlibeyit sevdalılarını selamladığını dile getirerek, Kur'an-ı Kerim'e ve ehlibeyite birlikte sarılmak gerektiğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in bu iki emanetine birden sarılmanın sapkınlığın önüne geçeceğini belirten Özgündüz, "Ne Kur'an'sız ehlibeyit anlaşılır ne de ehlibeyitsiz Kur'an doğru anlaşılır. İslamın sıkıntısı da tam da bu noktadadır. Yani kimi ehlibeyiti öne çıkardı Kur'an'ı ihmal etti, kimi ehlibeyiti unutturma gayretine girdi. Bu yüzdendir ki ümmet Kur'an ve ehlibeyiti doğru anlayamadı ve dolayısıyla ümmeti Muhammed İslam'ı doğru anlayamadı. Acı gerçek bu" diye konuştu.

Peygamberin mahşerde, ümmetinin bu emanetlerine uyup uymadığını soracağını anlatan Özgündüz, bundan her Müslümanın sorumlu olacağını dile getirdi.

Özgündüz, Caferi toplumunun bazı kesimler tarafından yanlış tanıtıldığını ileri sürerek, "Biz taşa tapanlar değiliz. Biz Allah'tan başka kimseye tapmıyoruz. Allah'tan başka ilah yoktur diyenlerdeniz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkanlardanız. Adam öldürmek için mazeret uydurmakta ne var ki. Ama İslam dini kimseye bu hakkı tanımamıştır. Çocuk öldürmek hiçbir dinde yoktur. Çocuk kafası kesenlerle değil mezhepdaş, dindaş olmak, onlarla töredaş ve küredaş olmaktan hicap ve utanç duyuyorum. Muhtaç olduğumuz en önemli şey birliktir" değerlendirmesini yaptı.


Törenden notlar
Evrensal Aşura Matem töreninde bu yıl siyasi kimliğe sahip kişiler ve siyasi içerikli konuşmalardan ziyade dini şahsiyetlerin, âlimlerin, ulemanın ağırlıkta olduğu, Kerbela’nın manevi ve matem yönünün öncelikli olacağı Mersiye ve sinezenlerin daha çok yer aldığı bir tören oldu.

Günün ilk saatlerinden itibaren İstanbul’un dört bir yanından alana gelen vatandaşlar, Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara eşlik etti.

Yasın sembolü siyah elbiseler giyen vatandaşlar, “Ya Hüseyin”, “Ya Zeyneb”, “Her gün Aşura, Her Yer Kerbela” yazılı pankart ve döviz taşıdılar.

Aşura Meydanı ve çevresindeki alanlar ile ev ve iş yerlerine siyah bayraklar ve Kerbela faciasını tasvir eden resimler asıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, İslam uğruna şehit olanların ruhlarına Fatihalar hediye edildi.
 

Azerbaycanlı Tiyatro Sanatçısı Hilal Mahmutoğlu Hasanov ve Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kasım Alcan yönetimindeki Kerbela faciasını anlatan “Aşık şehitlerin toprağa düştüğü yer…”  adlı tiyatro gösterisi gözyaşlarıyla izlendi.

Törene katılanlar, Azerbaycanlı Ehl-i Beyt Meddahı Seyyid Talih Borodigahi’nin okuduğu mersiyelere ağlayarak ve göğüslerine vurarak eşlik ettiler.

Emniyet güçlerinin yanı sıra Zeynebiye güvenlik görevlileri de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, Aşura Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Aşura gününün anlamına binaen Kızılay yararına düzenlenen “Kan ver, Hayat Kurtar” kampanyasında bu yıl da yüzlerce kişi kan verdi.

Tören sonrası katılımcılar, sinezen destelerinin ağıtlarıyla alandan ayrılırken, Zeynebiye mahallesi halkı, misafirlere Hz. İmam Hüseyin ihsanı olarak yemek ikram etti.

Törene,  Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Seyit Ali Hamanei’nin temsilcisi Hüccet-ül İslam Seyit Ali Gazi Asger, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan KILIÇ,Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Başkan Yardımcıları, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Irak Ankara Büyükelçisi adına siyasi ateşe Abdullah Tütüncü, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer,  Cabir Başkanı H. Hasan Karabulut, Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu, Ehdav Başkanı Ali Yeral, Halkalı’da bulunan bölge camileri adına Bağlar Beyazıt Camii imamı Ömer Kurt, İran İslami Radyo Televizyon kurumu yönetim kurulu üyesi Hüccet-ül İslam Abdul Rıza Abdullah Zade, dini, kanaat önderleri, mülki amirler, resmi ve gayri resmi kurumların temsilcileri, yabancı misyon şefleri, yerel yöneticiler katıldı.

Not: Geleneksel Aşura Basın Ödülleri bu yıl da yazılı-fotoğraflı ve görüntülü haber ile özel program dalında ilk üçe girenlere verilecek.
www.caferider.com.tr.  www.zeynebiye.com- www.asura.co

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-11-2014 15:08 - 2109 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım