Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yüzbinler Kerbela Şehitlerine Halkalı'da "Lebbeyk" Dedi
- Aşura Meydanı'ndaki matem merasimine yüz binlerce kişi katıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-10-2015 17:12 - 1466 Okunma

Peygamber Efendimizin (s) sevgili torunu İmam Hüseyin (a) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1376. yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CABİR) tarafından Aşura Meydanı ve Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen matem törenine yurt içi ve yurt dışından yüz  binlerce kişi katıldı.

Hz. Muhammed’in (s) iki büyük emaneti Kur’an-ı Kerim ve Ehl-i Beyt’e bağlılıklarını ifade etmek için bir araya gelen Müslümanlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Âlemlere Rahmet Efendimizin (s) ağladığı gün için gözyaşı döken Ehl-i Beyt aşıkları, peygamberlerinin matemine ortak oldular.

Hüseyin âşıkları, İslami ve insani değerler için canını ve 71 cananını feda eden imamları ile olan biatlerini “Lebbeyk Ya Hüseyin” diyerek bir kez daha tazelediler.

Türkiye Caferileri Lideri Hüccet-ül İslam Selahattin Özgündüz, törendeki konuşmasında

 günün önemi ve güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özgündüz, hukuk ve kanun  tanımaz ayyaş Yezid'i ümmetin başına getiren Muaviye'nin kendi cinayetlerine ek olarak oğlunun da cinayet ve katliamlarına ortak olduğunu söyledi.

Yezid'in, İslam'ın tüm değerlerine karşı savaş açtığına değinen Özgündüz, İmam Hüseyin ve 71 yaranının şehit edilmesi, Harre olayı ile Medine ve Mekke'deki kutsal mekanların tahribini örnek olarak verdi.

Kerbela'dan çıkarılacak dersler olduğunu belirten Özgündüz, "Şah-ı Şehidan İmam Hüseyn'in şahsında Bedir'den Kerbela'ya ,Kerbela'dan Çanakkaleye, Çanakkale'den günümüze tüm şehitlerimize selam olsun' dedi.

CABİR Başkanı Sinan Kılıç da, Kerbela'nın evrensel mesajları olduğuna dikkati çekerek, "Aşura, İslam'ın en ulvi değerlerle donatmak istediği insanın meziyetlerinin Hz. Hüseyin (a) şahsında somut tecellisidir" ifadesini kullandı.

 

-Törenden Notlar-

 

Günün ilk saatlerinden itibaren İstanbul’un dört bir yanından alana gelen vatandaşlar, Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara eşlik etti.

Yasın sembolü siyah elbiseler giyen vatandaşlar, “Ya Hüseyin”, “Ya Zeyneb”, “Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela” yazılı pankart ve dövizler taşıdılar.

Aşura Meydanı ve çevresindeki alanlar ile ev ve iş yerlerine siyah bayraklar ve Kerbela faciasını tasvir eden resimler asıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, İslam uğruna şehit olanların ruhlarına Fatihalar hediye edildi.

Azerbaycanlı Tiyatro Sanatçısı Hilal Mahmutoğlu Hasanov ve Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kasım Alcan yönetimindeki Kerbela faciasını anlatan "Kerbela'nın Dolunayı"  adlı tiyatro gösterisi gözyaşlarıyla izlendi.

Törene katılanlar, Azerbaycanlı Ehl-i Beyt Meddahı Seyyid Talih Borodigahi’nin okuduğu mersiyelere ağlayarak ve göğüslerine vurarak eşlik ettiler.

Emniyet güçlerinin yanı sıra Zeynebiye güvenlik görevlileri de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, Aşura Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Aşura Günü'nün anlamına binaen Kızılay yararına düzenlenen “Kan ver, Hayat Kurtar” kampanyasında bu yıl da yüzlerce kişi kan verdi.

Tören sonrası katılımcılar, sinezen destelerinin ağıtlarıyla alandan ayrılırken, Zeynebiye mahallesi halkı, misafirlere Hz. İmam Hüseyin ihsanı olarak yemek ikram etti.

Not: Basın kuruluşları, media.zeynebiye.tv adresinden fotoğraf ve görüntü temin edebilir.

Not: Geleneksel Aşura Basın Ödülleri bu yıl da yazılı-fotoğraflı ve görüntülü haber ile özel program dalında ilk üçe girenlere verilecek. www.caferider.com.tr.  www.zeynebiye.comwww.asura.co

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-10-2015 17:12 - 1466 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım