Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Zarif: Esad'la ilgili düşüncemiz değişmedi
Moskova'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Zarif Esad'ı Suriye'nin meşru lideri olarak görmeye devam edeceklerini söyledi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-08-2015 13:28 - 532 Okunma
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. İki bakanın gündeminde, İran'ın 5+1 ülkeleri ile nükleer programı konusunda imzaladığı anlaşma, Suriye krizi ve IŞİD'le mücadele başlıkları vardı.
 
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye ile ilgili görüşlerinin değişmediğini, Beşşar Esad’ı hala ülkenin meşru lideri olarak gördüklerini söyledi.
 
Zarif, 5+1 ülkeleri (BMGK daimi üyeleri ve Almanya) ile imzaladıkları nükleer program anlaşması hakkında ise bunun Rusya'yla ilişkilerinin gelişmesine imkan sunacağından emin olduklarını kaydetti.
Zarif şunları söyledi: "Viyana'da imzalanan anlaşmanın ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişimine büyük etki yapacağından eminiz. Anlaşma, ekonomi ve savunma dahil birçok alandaki işbirliğimize olumlu katkı sunacak."
Tahran'ın Moskova ile ilişkilerine büyük anlam atfettiğini kaydeden İranlı Bakan, "Rusya ile ortak çıkarlarımız var. İşbirliğimizin artması için gereke her adımı atacağız" diye konuştu.
 
LAVROV: İLİŞKİLERİMİZİ YENİ BİR BOYUTA TAŞIYABİLİRİZ
Rus Bakan Lavrov ise Moskova'nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki krizlerin barışçıl yoldan çözümü için İran ile sürdürdüğü işbirliğini artırmaktan yana olduğunu belirtti. Rus bakan, "Ülkelerimizin barış sağlanması için sürdürülen çabalara katılmasının, bölge halkının çıkarlarına uygun sonuçlar getireceğinden eminim" ifadelerini kullandı.
 
Tahran-Moskova ilişkilerine de değinen Lavrov, "Ülkelerimiz ikili ve uluslararası ilişkilerin tüm alanlarında yapıcı işbirliği yürütüyor. Çok yoğun ve üst seviyede iletişime sahibiz, bakanlıklarımız arasında yoğun istişareler gerçekleştiriliyor" dedi. Lavrov, Rusya ve İran ilişkilerinin yeni bir boyuta taşınması için gereken her türlü imkana sahip olduklarını da vurguladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-08-2015 13:28 - 532 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım