Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CAFERİDER (Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği) tarafından Halkalı’da düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce kişi katıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-10-2017 08:32 - 4741 Okunma
İSTANBUL- 30 Eylül 2017- Cumartesi günü Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1378. yıl dönümünde törenlerle anıldı.
 
Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır  Evrensel Aşura Matem Merasiminde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “ Akbayır şunları söyledi: “Hz. Hüseyin, iyiliği emretmek ve kötülüğü yasaklamak için Medine'den çıkmıştır. Hz. Hüseyin'in gözünde hayat, iman ve cihattır.  Bilinçli ve özgür insan, zulme karşı savaşmakla yükümlüdür. O, Hz. Ali'nin ve Hz. Fatıma'nın oğludur; bütün sorumluluk sırtındadır, zulme karşı yürüyüşe geçmiştir, ölümden başka silahı yoktur. Ölümü, yüce değerler uğruna girişeceği cihatta kullanabileceği tek silah olarak seçen kimse şehittir.
 
Hz. Hüseyin çağının şahidi ve toplumun şehididir. Şehit tarihin kalbidir. Şahadetin en büyük mucizesi ise her kuşağa, yeni bir kendine inanma duygusu kazandırmasıdır. Kerbela'nın iki yönü vardır: biri kan, biri mesaj. Hz. Hüseyin ve yarenleri kan görevini yerine getirmiştir. İkinci görevi yerine getirme sorumluluğu da kardeşi Hz. Zeynep'in omuzlarına yüklenmiştir. Zeynep'in görevi şahadet çağrısını dünyaya duyurmaktır. Hz. Zeynep zulmün başkenti Şam'a gidip Yezit’in karşısında şunu haykırmıştır: “Soyumuza bu kadar yücelik ve büyüklüğü veren Allah'a şükürler olsun.” Ey bütün muhataplar, ey bu soya bağlı ve onunla sözleşmiş olanlar, Muhammed'in çağrısına inanmış olanlar; kendin düşün ve kendin seç. Hangi çağ, kuşak ve ülkede olursan ol; Kerbela şehitlerinin mesajını duy, onların “Ancak güzelce yaşayabilenler güzelce ölebilir.” sözünü duy. Ey tevhit mesajına, Kur-an'ın mesajına, Ali ve soyunun yoluna inanmış kimseler, ey daha sonra gelecek olan; Ehl-i Beyt'in mesajını duy.
 
 Bu ev halkı insanlara güzel yaşama sanatını da güzel ölme sanatını da öğretmiş bir soydur. Şehitlerimiz aramızda bulunuyor. Bilinçli ve diridirler. Davranış örneği olup örnek durumdadırlar. Hak ve batılın, insanın alın yazısının tanığıdırlar. Mesajı olmayan kan, tarihte dilsiz kalır. Eğer kan, mesajını bütün kuşaklara duyuramıyorsa işkenceci, şehidi dört duvar arasında tutsak bırakmış olur. Hz. Zeynep, Kerbela’nın bu mesajını tarihe aktararak gelecek kuşaklara ve bütün insanlara, Hz. Hüseyin'e ağlayan herkese, onun “Hayatı, iman ve cihattır.” mesajını haykırıyor. Saygılarımla efendim.” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-10-2017 08:32 - 4741 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım