Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Eryılmaz: "Suriyeli gruplar Türkiye üzerinden silah alıyor"
Refik Eryılmaz: Türkiye üzerinde Suriye’li muhaliflere silah sevkiyatı yapılıyor CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz, Suriyeli muhaliflere, Türkiye üzerinden ağır silah sevkiyatı yapıldığını söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
26-05-2012 12:30 - 1301 Okunma

 

İran Press TV'ye konuşan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Türkiye'nin, Suriye ile "savaşa itildiğini" savunurken "Hatay'daki bazı insanların, ağır silahlarla yüklü araçların Suriye'ye doğru ilerlediğine tanık olduklarını" söyledi


İran Press TV'ye konuşan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Türkiye'nin, Suriye ile "savaşa itildiğini" savunurken "Hatay'daki bazı insanların, ağır silahlarla yüklü araçların Suriye'ye doğru ilerlediğine tanık olduklarını" söyledi CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, silahlı Suriyeli grupların Türkiye üzerinden silah aldıklarını iddia etti.

İran'ın Press TV kanalına konuşan Refik Eryılmaz, "Hatay'daki bazı insanların ağır silahlarla yüklü araçların Suriye'ye doğru ilerlediğine tanık olduklarını", silahların Libya'daki çatışmalarda kullanılanlara benzediğini söyledi.

Türk hükümetinin Suriye politikalarını eleştiren Eryılmaz, Türkiye'nin "Suriye ile savaşa itildiği" görüşünü dile getirdi.

Eryılmaz, Suriye'ye askeri bir müdahalenin, Ortadoğu'da "domino" etkisi yapacağını bölgedeki gerilimleri körükleyeceğini de söylediği mülakat sırasında Suriye sınırında onbinlerce Suriyeli mülteciyi barınmak için kampların kurulmasının, "ABD ve İsrail'den gelen baskıların altında yürütülen, tampon bölgesinin oluşturulmasına yönelik planın bir parçası olduğunu" da savundu. Eryılmaz şunları söyledi:

"Tampon bölgesini istiyorlar çünkü Suriye'ye karşı bir müdahale lanse etmek istiyorlar. BM'nin bu yönde bir karar vermediği için Suriyeli mültecileri, insani bir trajedi var diye tampon bölgesinin yaratmak için bir bahane olarak kullanmak istiyorlar."

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
26-05-2012 12:30 - 1301 Okunma
Yorumlar
benali tarafıdan 27-05-2012 11:56:58 Tarihinde yazıldı
Helal olsun
Son zamanlarda yapılan yorumların içeriği yerine kimin yaptığına bakılır oldu.filan kes bu yorumu yaptı doğrudur.filankes yaptı yanlıştır.Ülkemiz ne yazıkki emperyalizmin öncü jandarmalığını yaparak savaşa sürükleniyor.dün amerikanın hizmetinde koreye gittiğimiz gibi.o dönemde bizim korade ne işimiz var diyenlere küfredildi.nazımın dediği gibi. Amerikayı sevmekse vatanseverlik, beyler kusura bakmayın ben vatan hainiyim söyleyin onlara nazım vatan hainliğine devam ediyor. Duyarlı islam alemi bu kadar cahil olamaz.satılmışlar makam ve üç kuruş uğruna satılmış olabilirler,ya halka ne oluyor.Allah tüm insan aleminin basiret gözünü açsın
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım