Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hadis-i Şerifler
Hz. Peygamber (sav) Buyurdular ki:

 

حضرت رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم): أحسن الناس إیماناً أحسنهم خلقاً و ألطفهم باَهله، و اَنا اَلطفکم باَهلى
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Halkın iman acısından en hayırlısı, ailesine karşı en güzel ahlaklı olanıdır.
(Uyun'u Ahbar'i-r Rıza, c: 2,s: 38 )
 
حضرت رسول الله صلی الله و علیه وآله: لَئِن یَهدِی اللهُ بِکَ رَجُلاً واحِداً خَیرٌ لَکَ مِنَ الدُّنیا وَ ما فِیها
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Eğer yüce Allah senin vasıtanla bir insanı hidayete erdirirse, bu dünyadan ve dünyanın içindekilerden daha hayırlıdır.
(Bihar'ul Envar, c: 2,s: 2)
 
حضرت رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم): اِذا رَاَیتُم الرَّجُل لایُبالی ما قال و لا ما قِیلَ لَهُ فَهُوَ شِرکُ الشَّیطان
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Ne söylediğine ve hakkında ne söylendiğine bakmayan kimse şeytanın şerikidir.
(Cihad'un Nefs, h: 687.)
 
حضرت رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم): اَلعِبادَهُ سَبعونَ جُزء، اَفضَلُها جُزءً طَلَبُ الحَلالِ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: İbadet yetmiş kısımdır; en büyük ve en faziletli kısmı helal kazanç sağlamaktır.
(Sevab'ul Amal ve İgab'ul Amal)
 
حضرت رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم): إیاک وَ اللَّجاجَةَ فَإنَّ أوَّلَها جَهلٌ وَ آخِرَها نَدامَةٌ.
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: İnat etmekten sakın. Çünkü inatçılığın evveli cahillik, sonu ise pişmanlıktır.
(Tuheful Ukul, s: 14)
 
حضرت رسول الله صلی الله و علیه وآله: إنَّهُ لا یُدرکُ ما عِندَ الله إلّا بطاعَتِهِ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Hiç şüphesiz Allah katında bulunan nimetlere; ona itaat etmeden, emir ve yasaklarını uygulamadan asla ulaşılamaz.
(Cihad Ba Nefs, h: 153 )
 
حضرت رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم): إنَّ الدینارَ و الدِّرهَمَ أهلَکَا مَن کان قَبلَکُم و هُما مُهلِکاکُم
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Şüphesiz dinar ve dirhem sizden öncekilerin helaket sebebi olmuştur ve işte bu ikisi sizi de helak eder.
(Cihad ba Nefs, h: 643)
 
 
حضرت رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم): مَثَلُ أهلِ بَیتی کَمَثَلِ سَفینَهِ نوحٍ مَن رَکِبَها فَقَد نَجی وَ مَن تَخَلَّفَ عَنها فَقَد هَلَکَ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Benim Ehl-i Beyt'im Nuh'un gemisine benzer, ona binen kurtulur, ayrılan ise helak olur.
(Uyunu Ahbar-ı Rıza, c: 1,s: 211)
 
حضرت رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم): شرُّ النّاس یَومَ القِیامَةِ الذَّینَ یُکرمُونَ اتِّقَاءَ شَرِّهِم
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Kıyamet gününde halkın en kötüsü, (bu dünyada) insanların ondan gelecek kötülükten korktuğu için saygı gösterdiği kimsedir.
(Cihad ba Nefs, h: 673)
 
حضرت رسول الله (صلی الله و علیه وآله و سلم ): مَن أرادَ اللّه‏ُ بِهِ خَیرا رَزَقَهُ اللّه‏ُ خَلیلاً صالحِا
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Yüce Allah kimin için bir hayır isteyecek olursa, ona iyi bir arkadaş nasip eder.
(Nehc'ül Fesahe, h: 3064)
 
حضرت رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم): إنَّ أَعظَمَ النّاسِ مَنزِلَةً عِندَاللّه‏ِ یومَ القیامَةِ أَمشاهُم فى أَرضِهِ بِالنَّصیحَةِ لِخَلقِهِ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Kıyamet gününde Allah katındaki en üstün makama sahip olan kimse; yeryüzünde insanların iyiliği ve doğru yolu bulmaları için çalışan kimsedir.
(el-Kâfi, c: 2,s: 208,s: 5.)
 
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): طُوبَى لِمَنْ تَرَكَ شَهْوَةً حَاضِرَةً لِمَوْعِدٍ لَمْ يَرَهُ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Ne mutlu peşin lezzetleri, vaat edilen ve daha görmediği azaplar dolayısıyla terk eden kimseye.
(Vesail'uş Şia, c: 15, s: 310)
 
 
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): التَّائِبُ مِنَ الذَّنْبِ كَمَنْ لَا ذَنْبَ لَهُ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: İşlemiş olduğu günahlardan tevbe eden, hiç günahı olmayan kimse gibidir.
(Vesail'uş Şia, c: 16, s: 76)
 
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): تُقْبِلُوا إِلَيَّ بِسِتِّ خِصَالٍ أَتَقَبَّلُ لَكُمْ بِالْجَنَّةِ إِذَا حَدَّثْتُمْ فَلَا تَكْذِبُوا وَ إِذَا وَعَدْتُمْ فَلَا تُخْلِفُوا وَ إِذَا ائْتُمِنْتُمْ فَلَا تَخُونُوا وَ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ وَ احْفَظُوا فُرُوجَكُمْ وَ كُفُّوا أَيْدِيَكُمْ وَ أَلْسِنَتَكُمْ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Altı şeyi benim için kabul edin ben de sizin için cenneti kabul edeceğim: Konuştuğunuz zaman yalan söylemeyin, söz verdiğiniz zaman sözünüzde durun, size bir emanet verildiğinde emanete hıyanet etmeyin, gözlerinizi harama yumun, belinize hâkim olun ve elinizi, dilinizi haramdan uzak tutun.
(Bihar'ul Envar, c: 66,s: 371)
 
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): مَنْ لَمْ يُبَالِ مِنْ أَيْنَ اكْتَسَبَ الْمَالَ لَمْ يُبَالِ اللَّهُ مِنْ أَيْنَ أَدْخَلَهُ النَّارَ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Kendisi için nasıl ve nereden mal kazandığı önemli olmayan kimse, Allah için de onun nereden cehenneme gireceği önemli olmaz.
(Bihar'ul Envar, c: 100,s: 13.)
 
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): أَنَّهُ قَالَ لِقَوْمٍ مِنْ أَصْحَابِهِ مَنْ أَكْيَسُ النَّاسِ قَالَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ أَعْلَمُ فَقَالَ أَكْثَرُهُمْ ذِكْراً لِلْمَوْتِ وَ أَشَدُّهُمُ اسْتِعْدَاداً لَهُ
Allah Resulü'ne (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle soruldu: Müminlerin en uyanığı kimlerdir? Buyurdu: Ölümü çok anıp, ölüm için çok hazırlık yapan kimsedir.
(Bihar'ul Envar, c: 79,s: 168.)
 
سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): أَيُّ الصَّدَقَةِ أَفْضَلُ قَالَ عَلَى ذِي الرَّحِمِ الْكَاشِحِ
Allah Resulü'ne ,(Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) hangi sadakanın daha faziletli olduğu sorulduğunda, şöyle buyurdular: En faziletli sadaka düşmanlığını gizleyen yakın akrabalara verilen sadakadır.
(el-Kâfi, c: 4,s: 10)
 
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم)حَسَنٌ مِنِّي وَ أَنَا مِنْهُ أَحَبَّ اللَّهُ مَنْ أَحَبَّه‏
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Hasan bendendir ve ben de Hasan'danım, Allah onun dostlarını sever.
(Bihar'ul Envar, c: 43,s: 306)
 
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): يَا بَنِي عَبْدِ الْمُطَّلِبِ إِنَّكُمْ لَنْ تَسَعُوا النَّاسَ بِأَمْوَالِكُمْ فَالْقَوْهُمْ بِطَلَاقَةِ الْوَجْهِ وَ حُسْنِ الْبِشْرِ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Sizler insanları malınızla hoşnut edemezsiniz, öyleyse onlara karşı güler yüzlü ve güzel ahlaklı olun.
(el-Kâfi, c: 2, s: 103 .)
 
قال رسول الله (صلی الله و علیه و آله و سلم) : عَلِيٌّ مَعَ الْقُرْآنِ وَ الْقُرْآنُ مَعَهُ لَا يَفْتَرِقَانِ حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ الْحَوْضَ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Ali Kuran ile , Kuran da Ali iledir, bu ikisi Kevser havuzunun başında bana ulaşıncaya kadar asla birbirinden ayrılmaz.
(Bihar'ul Envar, c: 38,s: 38.)
 
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): إِنَّا أَهْلَ الْبَيْتِ شَجَرَةُ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعُ الرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفُ الْمَلَائِكَةِ وَ بَيْتُ الرَّحْمَةِ وَ مَعْدِنُ الْعِلْمِ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Biz Allah'ın tertemiz kıldığı, nübüvvet ağacı, risalet yeri, meleklerin gelip gittiği yer ve ilmin madeni olan Ehl-i Beytiz.
(Bihar'ul Envar, c: 26,s: 246.)
 
قال رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم) لِعَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ( علیه السلام ): يَا عَلِيُّ أَنَا وَ أَنْتَ وَ ابْنَاكَ الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ وَ تِسْعَةٌ مِنْ وُلْدِ الْحُسَيْنِ أَرْكَانُ الدِّينِ وَ دَعَائِمُ الْإِسْلَامِ مَنْ تَبِعَنَا نَجَا وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنَّا فَإِلَى النَّارِ
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Ey Ali! Ben, sen, iki oğlun Hasan-Hüseyin ve Hüseyin'in dokuz evladı; dinin erkânı, İslam'ın temelleriyiz. Kim bize tabi olursa elbette kurtulacaktır ve bizden ayrılan cehenneme gidecektir.
(Bihar'ul Envar, c: 36,s: 272.)
 
قَال رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم): نَحْنُ أَهْلُ بَيْتٍ لَا يُقَاسُ بِنَا أَحَدٌ مِنْ عِبَادِ اللَّه‏
Hz. Resulullah (Allah'ın selamı O'na ve Ehl-i Beyt'ine olsun) şöyle buyurmuştur: Biz öyle bir aileyiz ki hiç kimse bizimle kıyaslanamaz.
(Bihar'ul Envar, c: 65,s: 45.)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-10-2012 16:19 - 1239 Okunma
Hz. Peygamber (sav) Buyurdular ki: yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
Hadis-i Şerifler 01-10-2012 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım