Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kerbela'da Kur'an mezunları
3000 mezun
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-08-2013 12:33 - 973 Okunma

Cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hüseyin (as)’ın kardeşi Kerbela sancaktarı Hz. Abbas (as) türbesine bağlı Kur'ân-ı Kerîm Enstitüsü I.Yaz dönemi Kur’an kursu mezunları düzenlenen törenle icazetlerine kavuştu.

Doğru bir biçimde Kur’ân-i Kerîm kıraatinin yapılması, var olan kıraatlerin daha da iyileştirilmesi ve tevcih ahkâmının oturtulması amacıyla düzenlenen ilk kurs dönemi büyük başarıyla sona erdi. Sona eren dönemin ardından düzenlenen görkemli törenle birlikte 3000’den fazla mezuna belgeleri verildi.



Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan kutsal türbenin Cuma imamı ve Genel Sekreteri H. Seyyid Ahmet Es-Sâfi:  “Bu yaşlar, çocukların cıvıl cıvıl olduğu ve sürekli oyunla meşgul olduğu yaşlardır ama Kur’ân-i Kerîm öğrenimine de bu yaşlarda yoğunlaşmış olmaları hiç kuşkusuz hayatlarına hayırlar katacak ve onları kötülüklerde kurtarıp düzgün birer birey olmalarına vesile olacaktır diyerek kursiyerlere ve ailelerine teşekkür etti!”

Mukaddes Hz.Abbas (Aleyhisselâm) Türbesi Kur’ân-i Kerîm Enstitüsü'nün Müdürü Şeyh Muhammed Cevad Selâmi ise törende yaptığı konuşmada kursun düzenlenmesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan her türlü çabayı sarf eden kurs eğitmenleri ile çalışanlarına teşekkür etti.

Akabinde kurs bünyesindeki “Şüphesiz bu Kur’ân, en doğru yolda götüren hidayetçidir” adlı tiyatro grubu, izleyenlerin büyük beğenisiyle karşılaşan; cehennem ve cennet ehlinin içlerinde bulunduğu şartları ve karanlıklardan nura doğru çıkış yolunun temsilen anlatıldığı çocuk tiyatrosu oyununu oynadı. Oyun büyük beğeniyle izlendi.

Törende öğrencilerinden Ahmed Muhammed Resûl , Hz.İmam Mehdî’ye (af) hitaben  seslenişi  sevgi ve intizar sözcükleri ,yaşanan sıkıntılardan dolayı serzenişte bulunup ümmetin dertlerini dile getirmesi  törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.  Daha sonra Enstitü öğrencilerinden oluşan minik bir ilahi grubu ilahiler okuyarak gönülleri coşturdu.

Tören, kursun düzenlenmesinde katkı sağlayan isimlerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-08-2013 12:33 - 973 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım