Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yol geçen hanı
Namık Kemal Zeybek

  Başbakan Afrika dönüşü havaalanında kendisini karşılayanlara bir konuşma yaptı. Seçim otobüsünün üstünde… Dedi ki: “Burası yolgeçen hanı değil, Türkiye.”

     Bunu okuyunca ilk akla gelen Türkiye’de eylem yapan, adam öldüren tahripçiliğin her türlüsünü yaptıktan sonra ülkeyi başbakanın koruması altında terk eden teröristler olmalı… Ya da Reyhanlı’da en vahşi eylemi ortaya koyup Suriye’ye girip çıkanlar…

     Belki de artık yolgeçen hanına dönen Suriye sınırlarımıza duyduğu tepkiden ötürü başbakan bu sözleri söyledi diye akla gelebilir.

     Hayır, bunların hiçbirisi değilmiş. Başbakan bu sözleri Taksim eylemcileri için söylüyormuş. Hani şu kendilerine gaz sıkanlara gül uzatan eylemciler var ya… Hani Miraç Kandili´dir deyip saygı duyanlara… Ya da antikapitalist Müslümanların önderi (veya arkadaşı) İhsan Eliaçık’ın arkasında el açıp “zalimlere karşı Allah’tan yardım dileyenler” var ya… İşte onlara karşı söylüyormuş. Demek ki neymiş “Türkiye yolgeçen hanı değilmiş.”

     Taksim’de başlayan ve adı artık “Gezi Direnişi” olan bu hareket milletimiz için bir ümit kaynağı olmuştur. Demek ki, halkımızın direniş ruhu ölmemiştir. Demek ki, gençliğimiz Atatürk’ün emanetine layıktır.

     Başbakan bu direnişe “çapulcular” dedi. Yanlış yaptı. Yakışmadı. İftira attı. Hangi çapulu yapmışlar ki?

     Başbakan´ın Türkçesi zayıf biliyoruz. Yavuz adının anlamını bilmemesini de anlıyor ve hoş görüyoruz. Ama bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp… Çapul “yağma”, çapulculuk yağmacılık demektir. Başbakan´ın bunu bilmemesi ayıp. Gezi direnişçileri hangi yağmacılığı yapmışlar ki onlara çapulcu dedi. Galiba yavuz kelimesinde olduğu gibi bu çapulcu kelimesinin de anlamında bir kayma olacak. Şimdiden birçok kişi kendilerine çapulcu demeye başladı.

     Gezi Direnişi büyük bir olaydır ve olgudur. Her bünyeye zararlı unsurlar sızabilir. Her insanın bedeninde mikrop yok mudur? Gezi direnişçileri ortak aklı geliştirmiş bilinçli insanlar. Aralarına niyeti başka olanları bulaştırmıyorlar. Şu ana kadar da çapula cesaret eden kimse olmadı. Öyleyse başbakan bu sözünden ötürü özür dilemelidir. Ve artık İslam’da kin tutmanın yasak olduğunu da öğrenmelidir.

     Havaalanında başbakanı karşılamaya gelen yandaşları “vur vur inlesin, çapulcular dinlesin” diye bağırmışlar. Demek ki, çapulcu dedikleri insanların gücünün farkındalar. Bu halkın gücüdür. Anlarsanız bu hakkın gücüdür. Yani haklı olmanın gücü.

     Erdoğan’ı bekleyenler “yol ver gidelim, Taksim’i ezelim” demişler. Niye? Yolsuz mu kalmışlar? Yolluk mu gerekiyormuş?

     Şaka bir yana yandaşlar bu işin şakasını bile yapmamalı. Ne istiyor yandaşlar? Yollarını bile ondan istedikleri bir başbakan mı? Buyursunlar… Ama Taksim’de tam demokrasi isteyen ve tek kişinin diktatoryasına başkaldıran halkı mı ezecekler! Hadi canım sen de… Taksime gidenlere, gezi direnişçilerine kim yol verdi? Kim onlara yolluk verdi? Annelerinin evde yapıp arkadaşlarına dağıtsın diye verdiği börek çörekten başka…

     “Azınlık şaşırma, sabrımızı taşırma” demiş AKP’li karşılayıcılar. Bu söz bile zihniyetlerini anlatmaya yeterli. Azınlığın veya azlığın hakkını tanımayan demokrasi olur mu? Demokrasi çoğunluğun seçtiklerinin hükümet ettiği ama azınlığın hak ve hukukuna saygı gösterilen sistemlerin adıdır. Ve demokrasi önce inanç zihniyet meselesidir. Başbakanın demokrasiyi sadece iktidara gelmek için araç gördüğünü biliyoruz. Demek ki, ateşli yandaşları da aynı kafada.

     Ayrıca kimse unutmasın ki gezi direnişi çoğunluğun vicdanının ifadesidir. Bugün kendisini çoğunluk görüp şımaranlar, dün azlık olduklarını, aşırı uç veya marjinal olarak adlandırıldıklarını çok yakında yine öyle olabileceklerini de unutmasınlar...

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-06-2013 10:59 - 3620 Okunma
Namık Kemal Zeybek yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
Osmanlı'da Alevi Katliamı 16-04-2014 tarihinde eklendi
İslam'ın Tek Mabedi Cami mi? 07-10-2013 tarihinde eklendi
Paket Maket 02-10-2013 tarihinde eklendi
Cami Cemevi 17-09-2013 tarihinde eklendi
Bugünün Türkiye'sinde Temel Çelişki 05-09-2013 tarihinde eklendi
Din İşleri Yüksek Kurumu kurulmalıdır 07-08-2013 tarihinde eklendi
Tarihimizle Yüzleşmek 18-07-2013 tarihinde eklendi
Yol geçen hanı 17-06-2013 tarihinde eklendi
Yavuz bir çelişki 08-06-2013 tarihinde eklendi
Reyhanlı 21-05-2013 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım