Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
FARZET Kİ CENAZENE GUSÜL VERİLİYOR
Mehdi AKSU

Şimdi ise gusül zamanın geldi. Ömürde bir kez yıkanılan bir mekânda gusül verenini beklemektesin. Düne kadar azıcık soğuk suyla yıkanamayan ve pahalı şampuanlarla yıkanan sen, şimdi ise soğuk su ile ucuz sabun ile yıkanacaksın. Düne kadar yakınlarından, ailenden, dostlarından seninle beraber olmaktan sıkılmayanlar şimdi ise senin yanında olmak istememekteler.Şayet sana gusül verecek birisi yoksa ailenden, akrabalarından ve dostlarından birilerine sana gusül vermeleri teklif edilince kimisi duymazlıktan gelir, bazıları birbirinin yüzüne bakar ve kimileri de ben yıkayamam der.

Mecbur kalıp yıkamak zorunda kalanlar tenine dokunduklarında, sen onlara birkaç haftalığına unutamayacakları bir ürperti verirsin. Yıkanıp kefenlendikten sonra, daha dün aile fertlerinden şayet sana küs olan, seni sevmiyor gibi görüntü veren bile son bir kez seni görmek ister. Onun seni son bir kez görmesinin sana ne faydası olabilir! Sağlığında kıymetini bilmediğinin öldükten sonra yüzünü son kez görsen ne olur sanki! Şimdi bırakalım bunları ve yine sana dönelim. Gusül ve kefenden sonra ikinci durağın olan tahtadan yapılan tabut seni bekliyor. O öyle bir odadır ki, her kes o odaya ömründe bir kez girecektir. Tahtadan yapılan o oda bazılarına nasip bile olmaz. Bu oda kısa bir süreliğine omuzlarda taşınan bir odadır. 

Omuzlarda taşındığın zaman seni sevmeyenlerin yakınlarına iyi gözükmek için, ikiyüzlülük yaparak tabutunu taşımaları da söz konusudur. Şimdi sıra ilk ve son kez bineceğin araca geldi. Öyle bir araç ki dün onu gördüğünde yüreğin burkulur, ürperir, titrer, korkardın. Bu araç cenaze aracıdır ve sana özel getirilmiştir. Bu araç sevinç, neşe, düğün arabası değildir. Bu araç tüm yolcularına eşit muamele eder. Zengine başka, fakire farklı muamele etmez. Gasil haneden hareket eden o araç seni, sadece cumadan cumaya veya bayramdan bayrama gittiğin camiye doğru götürmektedir. Toplanan cemiyetin tamamı kendilerini canlı ve seni ise ölü olarak görmektedirler.

Oysa o kalabalığın içinde yaşayan ölüler az değildir. Onlarla senin tek farkın vardır; sen tek kelam bile edemezsin ve her şeyin hakikatini şu anda görmektesin. Ama onlar kelamlar etme imkânına sahipler ama birçok hakikatin farkında bile değiller. Bir gün onlar da senin gibi susturulacaklar ve derk edecekler ama derk ettiklerini haykıramayacaklar. Ruh haykırsa bile kimse onun farkında bile olmayacak. O kalabalıkta bütün gözler sana, tabutuna doğrultulmuş. Ama sen bunu göremiyorsun. Aslında ruh beserin görüyor, ruh kulağın konuşulanları işitiyor ama cevap veremiyorsun. Uzun yıllar görmediğin akrabaların, dostların, sevdiklerin cenazene gelmiş, beden gözü ile göremiyorsun onları ama ruh gözü ile görüyorsun.

Ruh dili ile onlarla konuşuyorsun ama duymuyorlar bile seni. Bir an önce üzerine iki kürek toprak atıp dün senin yaptığın gibi, bu günü, bu anı hiç yaşamayacaklarmış gibi dünyalarının peşine gidecekler. Onun için acele ediyorlar. İçine yatırılmış olduğun tabuttan iki dakikalığına dışarı çıkıp kendi lisanınla orada bulunanlardan helallik almak istemektesin, ama iki saniyeliğine bile bu müsaade sana verilmez. Senden önce kim bilir senin gibi birçok kişiyi birkaç dakikalığına ağırlayan musalla taşına doğru eller üzerinde, omuzlarda götürülürsün. Taştan yapılan musalla mekânı da morg gibi orada bulunanlara bir ürperti kazandırır.

Devam Edecek…

Selam ve dua ile

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-03-2016 15:38 - 2364 Okunma
Mehdi AKSU yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
İRAN’DA SÜNNİLER! 14-12-2018 tarihinde eklendi
DİRENİŞİN ADI FİLİSTİN! 15-05-2018 tarihinde eklendi
UKRAYNA'DA HZ. MEHDİ COŞKUSU! 03-05-2018 tarihinde eklendi
DÖRT ZÜMREYE ÇOK DİKKAT ETMEK İNDİRİLEN DİNİN EMRİDİR! 20-02-2018 tarihinde eklendi
RABBANİ ALİM ÜSTAT HAMİT TURAN’IN ANISINA! 10-02-2018 tarihinde eklendi
EHLİBEYTİN LİSANINDA AMİN KELİMESİ VARMIDIR? 07-02-2018 tarihinde eklendi
AHMAK VE CAHİL ŞİA! 27-01-2018 tarihinde eklendi
SALAT: DUA MI NAMAZ MI? 16-01-2018 tarihinde eklendi
ASRIMIZIN FİTNELERİ! 01-01-2018 tarihinde eklendi
EMEK VE HİZMETE KADİR ŞİNAS OLMAK! 15-11-2017 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım